Banca Transilvania vinde avionul de lux al miliardarului Ioan Niculae

 

Banca Transilvania a scos la vânzare avionul de lux folosit de acţionarul Interagro, Ioan Niculae, înregistrat pe firma Interaviation, executat silit în contul unor datorii pe care grupul de firme Interagro.

 

Preţul de pornire în licitaţie al avionului este de 5.171.000 de dolari. Banca Transilvania, alături de Credit Europe erau printre principalii finanţatori ai business-urilor omului de afaceri, potrivit unor declaraţii mai vechi ale acestuia.

 

”Aeronava marca Hawker, model 900 XP, numar de fabricatie HA-0182, tip mid-sized private jet, dotată cu spatiu larg de cabină, capacitate de zbor la mare altitudine, autonomie de zbor pe o rază de până la 5463 km. Configuraţia interioară este de 8 pasageri, un pilot, un copilot şi un cabin crew. Dotările aeronavei sunt specific serviciilor asigurate pentru segmental călătoriilor tip business”, arată anunţul de vânzare publicat de Banca Transilvania.

 

Data licitaţiei nu a fost încă stabilită, dar preţul de pornire pentru vânzarea avionului este este de 5.171.000 de dolari. Avionul are un număr de ore de zbor efectuate de 2.250 h:17 min din totalul de 6.000 TBO Eng Hr – număr de ore de funcţionare recomandate de producător până la revizia generală. Aeronava a fost monitorizată prin sistemul Maintenance Management CAMP până în mai 2015, când a fost trimisă la sediul Beechcraft Berlin Aviation GmbH pentru efectuarea serviciului de mentenanţă.

 

Avionul a fost fabricat în 2011 şi are două motoare Honeywell, model TFE731-50R-1H. Aeronava este înregistrată în România, dar a operat zboruri în întreaga Europă, având o autonomie de zbor de 2.850 mile nautice. Aeronava este înregistrată pe firma Interaviation, deţinută în proporţie de 51% de Adina Niculae, fata mai mică a omului de afaceri, restul de 49% aparţinând companiei Interagro.

Comentarii Facebook