Luni 24 Februarie

Banca Transilvania a primit o veste foarte bună! Informația este importantă pentru clienți și acționari

 

Fitch Ratings reconfirmă ratingul IDR pentru finanțări pe termen lung al Băncii Transilvania la ‘BB’, cu perspectivă stabilă, precum şi nivelul ratingului de viabilitate (VR) al BT, la ‘bb’.

 

Conform Fitch, ratingul de viabilitate al Băncii Transilvania reflectă profitabilitatea puternică şi stabilă, care generează capital intern, rezervele consistente de capital, o structură foarte bună a depozitelor şi lichiditatea solidă. De asemenea, acest rating înseamnă o îmbunătățire continuă a calității activelor.

 

Tot conform Fitch Ratings, capacitatea Băncii Transilvania de a genera venituri a crescut ca urmare a achiziționării Volksbank România, integrarea VBRO în structura BT fiind finalizată la sfârşitul anului trecut. Din analiza Fitch reiese, de asemenea, că expunerea Băncii Transilvania pe creditele în franci elvețieni preluate de la Volksbank România - în urma campaniei de conversie, derulată cu succes – a fost minoră, reprezentând doar 3% din totalul creditelor la finalul primului semestru a.c.

 

Acțiunile de rating sunt următoarele: 

• IDR pe termen lung în valută: afirmat la ‘BB’; perspectivă stabilă

• IDR pe termen scurt în valută: afirmat la ‘B’

• Ratingul de viabilitate: afirmat la ‘bb’

• Ratingul de sprijin: afirmat la ‘5’

• Plafonul ratingului de sprijin: afirmat la ‘fără plafon’

 

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei bănci din România, în funcţie de active. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM şi Retail. BT are peste 7.300 de angajaţi, 550 de sedii şi 2,2 milioane de clienţi. Strategia băncii este susţinută de acţionari internaţionali, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi IFC – Banca Mondială. BT a primit premiul „Cea mai bună bancă din România” din partea publicației internaționale Euromoney, în iulie a.c.

Comentarii Facebook