Sambata 1 Octombrie

Autostrada Transilvania - S-a reziliat contractul pentru tronsonul Chețani - Câmpia Turzii


Contactul de pe Autostrada Transilvania, secțiunea Chețani-Câmpia Turzii, a fost reziliat, anunță ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Cu lucrări începute în anul 2016, dar ajunse în 2021 abia la stadiul de sub 40%, nu putem face performanță în dezvoltarea infrastructurii și a României, în general. Progresul în ultimele 5 luni a fost 1%. CNAIR a reziliat astăzi contractul”, scrie ministrul Transporturilor.

Constructorul Staco nu și-a mai plătit nici subcontractorii

Constructorul, compania românească Straco, a ajuns în insolvență și nu și-a mai plătit subcontractorii. 

Valoarea licitată de compania câștigătoare a fost de 280 milioane lei, pe când estimarea inițială pentru acest lot de 15,7km era de 620 de milioane lei. Termenele erau de 4 luni proiectare și 12 luni execuție pentru un segment de autostradă în relief foarte ușor. În acest moment, pe șantier nu se lucrează deloc, iar lucrările deja executate încep să se degradeze. În ultimele cinci luni, lucrările au avansat cu doar 1%”, mai spune ministrul.

Care este șmecheria licitațiilor cu preuti mici

Compania românească Straco a oferit pe acest contract mult mai puțin decât valoarea estimată. Aceasta este o tehnică folosită de mulți constructori, care speră să primească după bani în plus. Alții licitează puțin, iar când au ajuns la suma oferită opresc lucrările și contractul este reziliat. 

Comentarii Facebook