Autostrada Transilvania va fi circulata de 33 de mii de masini zilnic

Dupa ce va fi data in folosinta, pe autostrada Transilvania, de la Brasov la Bors, vor circula zilnic 33 de mii de autoturisme, se arata intr-un studiu de trafic publicat de Ministerul Transporturilor.

In prezent, pe tronsonul de 42 de kilometri intre Turda si Gilau circula zilnic, in medie, 9.000 de autoturisme, iar numarul este in crestere.

Potrivit studiului de trafic al Ministerului Transporturilor, dupa ce autostrada va fi terminata traficul va fi mai intens pe sectorul Brasov - Cluj-Napoca. Pe acest sector de drum, care masoara aproximativ 251 de kilometri vor circula 18.000 de autoturisme.

De asemenea, pe sectorul dintre Cluj-Napoca si vama Bors, care are lungimea de 164 de kilometri, traficul va fi de 15.000 de autoturisme zilnic, se mai arata in studiul Ministerului Transporturilor.

"Conform Scenariilor de Prognoza, este de asteptat o crestere anuala a traficului atras de Autostrada de cca. 4 – 5%; prin urmare, la nivelul anului de prognoza 2030, se asteapta inregistrarea unor valori de trafic de peste 35.000 vehicule fizice / 24 ore, valorii medii zilnice anuale", sustin reprezentantii din cadrul Ministerul Transporturilor.

Tronsonul de 42 de kilometri intre Turda si Gilau a fost inaugurat in 1 decembrie in prezenta premierului Emil Boc. Constructia a inceput in 2004 si a costat aproximativ 600 de milioane de euro.

Comentarii Facebook