"Prima Casa" se prelungeste de astazi asa cum e, anunta ministrul Finantelor

Incepand de astazi, programul "Prima Casa" se prelungeste asa cum este, a anuntat ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. 

 

Decizia a fost luata pentru ca cei care au precontracte sa poata contracta imprumutul. Din luna februarie, sistemul ar putea fi extins si pentru sustinerea constructiei de locuinte, nu doar pentru achizitii, in contextul in care exista un plafon de aproape o jumatate de miliard de euro neutilizat, a mai spus Vladescu.

 

Initial ministrul Finantelor anuntase ca extinderea se va produce de la inceputul anului, dar deocamdata acest lucru a fost amanat.

 

In prezent, Fondul National de garantare a creditelor nu accepta dosare de la banci pentru programul "Prima Casa", intrucat Guvernul nu a aprobat inca sumele care urmeaza sa fie utilizate in acest an.  Reprezentantii Fondului de garanater si cei ai BNR se inatlnesc astazi sa discute cum va fi deblocat programul Prima Casa

 

In cadrul programului "Prima casa", FNGC pentru IMM-uri a primit in 2009 aproape 11500 de cereri. Avcestea reprezinta doar jumatate din plafonul de un miliarde de euro aprobat, asa ca cealalata jumatate ar putea fi transferata pentru acordarea de garantii in 2010.

Comentarii Facebook