Atenţie, şoferi! În caz de accident, „amiabila” se va face direct pe telefon. Cum vor fi declarate tamponările şi rezolvate pagubele


Aproximativ jumătate de milion de români ar putea scăpa în fiecare an de birocrație, în cazul micilor accidente. Autoritățile promit să lucreze la o aplicație concepută tocmai pentru constatările amiabile. Platforma care există deja în alte state ar urma să funcționeze și la noi din 15 octombrie. 

În majoritatea cazurilor, tamponările sunt provocate din neatenția sau din graba șoferilor la volan. Pagube mici, dar multă bătaie de cap apoi cu birocraţia. Autorităţile promit însă că vom scăpa de asta, scrie Observator.

Tocmai aplicaţia folosită de alţii ar fi fost sursă de inspirație și pentru autoritățile de la noi. Aceasta este în prezent în stadiul de testare şi ar urma să funcționeze din 15 octombrie. 

Softul va face inclusiv realizarea schemei exacte a accidentului, deoarece noua aplicație va arăta dinamica accidentului cu ajutorul sistemului GPS. Se semnează și se dă send către cei doi asigurători.”, explică Valentin Ionescu, Autoritatea de Supraveghere Financiară. 

Comentarii Facebook