Joi 18 August

ANPC anunță controale la companiile aeriene, în urma multiplelor sesizări. Românii pot cere compensații de până la 600 de euro


Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță controale la două companii aeriene low-cost, după un număr record de sesizări din partea călătorilor. Românii pot cere compensații de până la 600 de euro.

Scandalurile se țin lanț pe aeroporturile din țară din cauza anulării unor curse despre care oamenii află în ultimul moment. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a anunțat începerea verificărilor după ce au fost înregistrate, numai în ultimele două luni peste 600 de sesizări cu privire la serviciile oferite de cele două companii aeriene, scrie Antena 3. 

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat recent că investigațiile vor fi îngreunate de lipsa sediilor celor două companii de pe teritoriul României, însă a spus că și măsurile care vor fi luate împotriva lor vor fi în consecință.

ANPC a anunțat într-un comunicat că, în conformitate cu regulamentul european numărul 261, consumatorii au dreptul să solicite compensații de până la 600 de euro pentru un zbor anulat și asta chiar și în cazul în care călătorilor le-au fost puse la dispoziție curse alternative. 

Comentarii Facebook