Angajatii "externi" de la Nokia - Jucu sunt concediati - VEZI dovada EXCLUSIV

 

Primii angajati "externi" de la fabrica Nokia de la Jucu au primit duminica dimineata, la iesirea din schimb, hartiile de disponibilizare, insotite de o recomandare.

 

Sefii de la Trenkwalder, subcontractor Nokia, i-au trimis pe muncitori acasa cu o scrisoare de apreciere: "In timpul perioadei in cadrul companiei a parcurs cu succes instruirile si a demonstrat abilitatile cerute conform Pachetului Intern de Instruire Dezvoltare".

 

In documentele primite, angajatii sunt informati ca mai primesc si bonuri de masa pe urmatoarele doua lunil, dar nu se spune nimic despre salariile pe lunile noiembri si decembrie.

"Am fost putin contrariati pentru ca la sedinta de sambata, 30 octombrie, s-a spus ca primim salarii si pe noiembrie si decembrie, chiar daca suntem disponibilizati de la 1 noiembrie. Probabil ca a fost o omisiune, pentru ca ne-au spus ca documentele de somaj le putem ridica numai intre 5 si 31 ianuarie 2012. Ramane de vazut ce vor afla si ceilalti colegi care vor fi dati afara duminica seara si din cele doua ture de luni, 1 noiembrie", a declarat un angajat disponibilizat duminica dimineata, care a dorit sa isi pastreze anonimatul.

Angajatii pe perioada nedeterminata au fost si ei convocati la sedinta de sambata seara, dar nu li s-a spus nimic despre salariile compensatorii. "Au spus ca ne platesc pana in martie si ca sigur se lucreaza in luna noiembrie pentru ca sunt comenzi. Este totusi posibil ca, in aceasta luna, unii dintre noi sa fie trimisi acasa in concediu platit. Oricum, au spus ca in octombrie si noiembrie vom fi platiti dublu. Despre platile compensatorii vom primi informatii abia saptamana viitoare", a spus un alt angajat Nokia. Citeste AICI mai multe.

 

Nokia a anuntat la finalul lunii septembrie ca va inchide fabrica de la Jucu pentru ca nu este rentabila si va muta productia in Asia. Cei 2.200 de muncitori vor fi dati afara, urmand ca cei angajati pe perioada nedeterminata sa incaseze plati compensatorii si sa fie platiti pana in luna martie 2012.

 

Comentarii Facebook