ADIO NOKIA! Toti muncitorii "externi" de la Fabrica de la Jucu au fost concediati VIDEO


Ultimii 100 de muncitori angajati pe perioada determinata de la fabrica Nokia de la Jucu au fost concediati luni. Primii au iesit din schimb la ora 7.00, iar ultimii 50, la 19.00.

Angajatii care au fost disponibilizati au putut fi recunoscuti in parcarea din fata fabricii de la Jucu, dupa hartiile de concediere pe care le-au primit la terminarea ultimului schimb.

In total, duminica si luni, 31 octombrie, au fost concediati 200 de muncitori, angajati de subcontractorul Nokia, Trenkwalder.

Muncitorii nu au fost lasati sa vorbeasca cu presa, mass-media neavand acces in zona de imbarcare in autocare.

Stiri de Cluj a prezentat in exclusivitate duminica, 30 octombrie, documentele pe care le-au primit angajatii disponibilizati de Trenkwalder. Acestea contin si o scrisoare de recunoastere a abilitatilor in limba romana si engleza cu mesajul: "In timpul perioadei in cadrul companiei a parcurs cu succes instruirile si a demonstrat abilitatile cerute conform Pachetului Intern de Instruire Dezvoltare".

Citeste AICI scrisorile.

Presedintele sindicatului Nokia Metal, Valentin Ilcas, a declarat ca acesti muncitori vor fi platiti pana in luna decembrie, dar nu vor primi salarii compensatorii.

In privinta celorlalti 1956 de angajati Nokia, liderii de sindicat le vor comunica in 3 octombrie numarul si cuantumul salariilor compensatorii pe care le vor primi.

Comentarii Facebook