Miercuri 24 Aprilie

Angajații din mediul privat ar putea primi vouchere de vacanță în valoare de 1.450 lei. S-a votat propunerea legislativă în Parlament


Guvernul român oferă vouchere de vacanță bugetarilor, pe care aceștia le pot folosi  să meargă în concedii aproape gratuit. Angajații români din mediul privat ar putea începe să primească și ei aceste vouchere, potrivit unei propuneri votate, marți, în Parlament.

Angajații din mediul privat ar putea să primească vouchere de vacanță.

Voucherele de vacanță pentru angajații de la privat este un subiect serios pentru români. Cu toții așteaptă hotărârea finală a celor din Guvern, după o perioadă de discuții și dezbateri. Așadar, marți a fost votată propunerea legislativă, iar rezultatele au fost transmise imediat.

Părerea unora dintre parlamentari este că toți angajații din România ar trebui să primească voucherele de 1.450 lei cu care să meargă în vacanță. Indiferent dacă lucrează în mediul privat sau la stat, ar trebui să aibă aceleași drepturi.

Propunerea legislativă privind voucherele de vacanță acordate angajaților din mediul privat a fost votată astăzi. În urma votului, românii sunt tot mai aproape de acest beneficiu. Astăzi, 140 de parlamentari au votat ”pentru”, astfel că sunt de acord cu această propunere.

Alina Gheorghiu a vorbit despre ceea ce se va întâmpla la dezbatere, însă spune că până acum, rezultatele au fost pozitive în acest sens. De asemenea, a spus că sunt vești bune că se vorbește despre această propunere și se pare normal ca toți angajații din România să poată să acceseze aceste vouchere.

Mai mult, este de părere că toți salariații sunt egali, indiferent de mediul în care lucrează. Așadar, atât timp cât există rezultate, spune că este important să existe și beneficii.

”Dezbaterea va avea o cuprindere mai mare - aceea de arăta că Parlamentul are voința de a elimina inechitățile dintre bugetari și angajații în mediul privat. Se vede voință politică în acest sens!

În favoarea acestei propuneri au semnat nu mai puțin de 140 de parlamentari! Este foarte bine că pornim această discuție de fond de la voucherele de vacanță: pentru că toată lumea a auzit de ele și pentru că aceasta a fost o politică publică de succes, cu rezultate bune pentru angajați și pentru turism. Și este normal să extindem o măsură care dă rezultate!

Salariat este și cel care lucrează în sistemul bugetar, dar și cel care își desfășoară activitatea în sistemul privat. Obiectivul urmărit de angajator fie el stat, fie privat - de la fiecare angajat în parte este același: productivitate la cel mai înalt nivel. Normal este ca și sistemul de beneficii să fie echitabil”, a declarat Alina Gheorghiu, președinte interimar în Senat.

Comentarii Facebook