Angajații din IT scapă de impozitul pe salariu de la 1 iulie


Un orfin publicat joi, 22 iunie, în Monitorul Oficial, arată că angajații din cadrul companiilor IT vor beneficia de scutirea impozitului pe veniturile din salarii și cele asimilate salariilor, începând cu 1 iulie, conform unui ordin publicat joi, 22 iunie.

Pentru a beneficia de aceste facilitate fiscale, aceştia trebuie să deţină o diplomă după finalizarea studiilor universitare de lungă durată sau o diploma acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licenţă, eliberată de o instituţie de învăţământ superior acreditată, să ocupe un post dintr-un compartiment specializat de informatică, iar activitatea fiecărui programator scutit de impozitul pe venit să fi generat venituri de cel puţin 10.000 de euro pe an, potrivit zf.ro.

Totodată, de aceste noi prevederi beneficiază şi angajaţii societăţiilor de IT nou înfiinţate, companii care nu vor trebui să facă dovada că au realizat venituri de 10.000 de euro/programator.

În Ordinul privind încadrarea în activitatea de creare de programe pentru calculator se arată că angajatorul va trebui să întocmească separat statul de plată pentru angajaţii care beneficiază de scutirea de impozit pe venit.

Comentarii Facebook