Angajatii de la Nokia vor primi plati compensatorii! Sindicalistii cer ajutor de la Bochum


Sidicalistii de la fabrica Nokia de la Jucu au avut o noua runda de negocieri cu reprezentantii companiei finlandeze si au anuntat ca angajatii vor primi salarii compensatorii.

Acestea nu sunt prevazute in contratul colectiv de munca, semnat de sindicate in luna februarie, cand bordul Nokia lua decizia de a se retrage din Romania.

Presedintele sindicatului Nokia Metal, Valentin Ilcas, a declarat ca negocierile vor tine toata luna octombrie.

"Am avut o intalnire cu reprezentantii Nokia Romania, negocierile sunt de durata, nu se rezolva totul intr-o jumatate de ora. Vom mai avea intalniri pe toata durata lunii octombrie. Vreau sa dau asigurari ca angajatii care vor fi disponibilizati vor primi plati compensatorii, desi acestea nu sunt cuprinse in contractul colectiv de munca. Programul de acompaniament social al Nokia se va aplica si in Rominia. Cuantumul platilor compensatorii urmeaza sa fie stabilit dupa negocieri", a spus Valentin Ilcas, citat de Mediafax.

Sindicalistii le-au cerut colegilor de la Bochum, Germania, informatii in legatura cu modul in care au negociat cu reprezentantii Nokia, cand fabrica a fost mutata la Jucu, Cluj.

Compania Nokia a anuntat ca isi inchide unitatea din judetul Cluj si 2.200 de oameni vor fi concediati. Fabrica de la Jucu va fi mutata in Asia.

Comentarii Facebook