Jumatate dintre angajatii CFR Marfa de pe raza Regionalei Cluj vor fi disponibilizati

Pe raza Regionalei Cluj, 800 dintre cei 1.900 de salariati ai societatii CFR Marfa vor fi disponibilizati incepand cu 1 martie. Sindicalistii spun ca vor mai veni doua valuri de concedieri: la Calatori si Infrastructura.

 

Liderul Sindicatului Miscare Comercial de pe raza Regionalei CFR Cluj, Grigore Mare, sustine ca cifrele cu numarul persoanelor disponibilizate au fost comunicate sindicatului de catre administratia companiei. Lista cu persoanele care vor fi date afara va fi stabilita in aceasta luna, de conducere si sindicate. La jumatatea lunii viitoare cei 814 angajati de la CFR Marfa vor primi preavizul.

 

Somajul este singura solutie pentru ei, pentru ca meseriile lor sunt specifice caii ferate, sustin sindicalistii. Din aceasta cauza, sindicatele cer in continuare plata unor salarii compensatorii pentru disponibilizati. Pana acum, administratia nu a fost de acord cu aceasta propunere.

 

La nivel national, CFR Marfa va disponibiliza 6.300 de persoane. Liderii sindicali sustin ca reducerea personalului este determinata de scaderea contractelor pe care compania le-a incheiat in ultimele luni.

Comentarii Facebook