Miercuri 24 Aprilie

ANAF începe controalele la cei care fac bani din online. Toți trebuie să plătească taxe la stat. Mircea Bravo: „Mi se pare normal”


Creatorii de conținut au intrat în vizorul Fiscului. De la vloggeri, bloggeri și până la youtuberi, toți cei care își câștigă existența din online trebuie să plătească taxe la stat. Controalele au început de anul trecut, iar inspectorii ANAF au descoperit că unii nu și-au declarat venituri de milioane de lei. Controlați sunt artiștii muzicali, influencerii sau youtuberii cu sute de mii de vizualizări.

Mircea Bravo este unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri din România, cu peste un milion de abonați pe Youtube. Anul trecut, firma sa a avut un profit net de peste 1,4 milioane de lei, potrivit datelor oficiale și este cu taxele la zi.

Noi avem o companie, eu cu asociatul meu, care facem producții video, vedem treaba mult mai serios, avem angajați. Este mult mai rentabil ca toți angajații să fie declarați și toate taxele să fie plătite. Pentru sumele care vin noi platim 16% TVA-ul clasic și 5% impozit pe profit. Asta este tot. Mi se pare absolut normal că creatorii de conținut să își plătească taxele, este un principiu democratic. În orice țară, din tot ce câștigi, o parte merge către stat”, a declarat youtuber-ul pentru Digi24.


Comentarii Facebook