ANAF a primit amendă de 16.000 lei pentru că a publicat listele cu datornici

 

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a amendat ANAF cu 16.000 de lei pentru publicarea datelor personale din lista datornicilor.

 

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a sancţionat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală cu amendă contravenţională în cuantum total de 16.000 Ron”, se arată într-un comunicat de presă al ANSPDCP.

 

Investigația a pornit după ce ANAF a publicat în 16 mai, pe internet, o listă cu 187.230 de contribuabili, persoane fizice care la data de 31 martie 2916 aveau restanţe fiscale mai mari de 1.500 lei,.

 

Autoritatea a constat că datele personale au fost prelucrate nelegal, fiind publicate ”pe alt site de Internet, decât pe propria pagină de Internet, (...) datele nefiind exacte şi actualizate la data publicării (16 mai 2016), în conformitate cu situaţia reală a achitării debitelor de către anumite persoane fizice din respectiva listă”, se precizează în comunicatul de presă.

 

ANAF ”nu a asigurat informare completă a persoanelor ale căror date personale au fost publicate la data de 16 mai 2016, nici prin notificările prealabile trimise prin poştă, nici în cadrul informaţiilor publicate pe site-ul ANAF, conform constatărilor”.

 

Doi clujeni în top 5 cei mai mari datornici de pe lista publicată de ANAF

Comentarii Facebook