Amenda pe care o plătești dacă locuiești la o altă adresă decât cea din buletin. Ai doar 15 zile la dispoziție pentru a declara noul domiciliu


Începând de anul acesta, legea privind evidența, domiciliul, reședința şi actele de identitate ale cetățenilor români s-a schimbat. Chiriașii se pot trezi cu Poliția Locală la ușă! Agenții pot merge din ușă în ușă să le ceară locatarilor contractele de comodat, de chirie sau actele de proprietate, pentru a descoperi cine stă în chirie fără să declare.

Potrivit noii legi, persoanele care locuiesc la altă adresă decât cea înscrisă în buletin pot primi amenzi dacă nu solicită schimbarea domiciliului: „Art. 39. (1) Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din actul de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”.

Cei ce nu respectă regula amintită riscă să primească, de la persoane împuternicite din cadrul serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor sau de la polițiști, amenzi cuprinse între 40 și 80 de lei, scrie avocatnet.ro.

Comentarii Facebook