Alege să investești și în viitorul tău! Eureko oferă o alternativă pentru pensie: asigurarea de viata cu acumulare INTERVIU (P)

Fiecare dintre noi trebuie să devină responsabil, să economisească pentru perioada în care se va pensiona, pentru că în momentul retragerii din activitatea profesională să nu depindă în totalitate de pensia de stat.

 

Gabriela Merean, directorul național de vânzări al Eureko a vorbit într-un interviu despre beneficiile încheierii unei asigurări de viață cu acumulare.

 

De ce este necesara o asigurare de viata?

 

Gabriela Merean: O asigurare de viata nu mai este de multa vreme un lux sau un moft al oamenilor cu posibilitati financiare mai mari, ci este o necesitate a fiecaruia dintre noi, a stilului de viata contemporan. Este singurul produs financiar care-ti asigura protectia financiara si, dupa caz, a familiei tale, lucru cu atat mai important daca tu esti acela care aduce in casa venitul lunar familial cel mai mare. O asigurare de viata iti ofera protectie in cazul in care ti se intampla ceva (invaliditate, accident, incapacitate temporara de munca, etc.), iar daca tu patesti ceva foarte grav, ii asigura familiei tale suma necesara mentinerii aceluiasi nivel de trai, pentru o anumita perioada dupa producerea riscului asigurat (decesul, invaliditatea asiguratului etc.). Rolul fundamental al unei asigurari de viata este protectia, caracteristica pe care nu o mai intalnim la niciun alt produs financiar.

 

Totodata, dezvoltarea pietei de asigurari in general si a gamei de produse oferite de companiile de profil au facut ca pe langa asigurarea protectiei, asiguratul sa mai poata economisi si pentru o componenta de economisire. Astfel, avem asigurari de viata prin care se poate economisi pentru momentul retragerii din activitatea profesionala, pentru studii, etc. Posibilitatile sunt diverse si multiple, deoarece piata este in continua dezvoltare, produsele sunt flexibile pentru a raspunde nevoilor de asigurare ale clientilor.

 

Care sunt beneficiile unei asigurari de viata cu acumulare?

 

Gabriela Merean: In cazul unei asigurari de viata traditionale cu acumulare, la data expirarii contractului beneficiezi de suma economisita, iar in cazul decesului asiguratului, beneficiarii primesc sumele stabilite prin contractul de asigurare. Eureko a relansat de curand asigurarea traditionala de viata cu acumulare Rezerva Ta intr-o noua varianta - Rezerva Ta Standard. Aceasta este mult mai flexibila si adaptata cerintelor pietei, atent studiate si analizate pe portofoliul actual al Eureko Asigurari. Rezerva Ta Standard ofera clientilor posibilitatea de a utiliza la expirare capitalul garantat pentru a achizitiona o noua asigurare si a beneficia de o renta. La contractul de baza se pot atasa mai multe asigurari suplimentare asigurand astfel o suma de bani disponibila imediat pentru o situatie urgenta si nedorita.

 

Si totusi de ce o astfel de asigurare? Cum va convingeti clientii sa achizitioneze o astfel de asigurare?

 

Gabriela Merean: Noi ne-am propus ca prin acest produs fiecare client sa poata investi in viitorul sau, iar in acest sens asigurarea traditionala de viata cu acumulare Rezerva Ta Standard raspunde si alunga grijile si nevoile financiare pe care oricare dintre noi le-ar putea avea la batranete.

 

Orice persoana interesata in mentinerea aceluiasi stil de viata si dupa pensionare, care nu se bazeaza pe un alt suport financiar, tinerii casatoriti sau necasatoriti care vor sa economiseasca in vederea realizarii unui vis au acum aceasta posibilitate, de a economisi in conditii sigure prin Rezerva Ta Standard. 

 

Pentru o polita Rezerva Ta, prima minima anuala de asigurare este de 1.000 de lei, ceea ce inseamna 83,33 de lei pe luna, adica mai putin de 20 de euro pe care fiecare client ar trebui sa-i puna deoparte pentru a putea astfel economisi printr-o asigurare de viata. Vi se pare mult, un efort financiar mare pentru un venit suplimentar la batranete? Si ganditi-va care este situatia actuala a celor care, in prezent, traiesc strict din pensia de stat. Nici nu mai mentionam care va fi situatia celor care vor trai doar din pensia de stat peste 20 de ani. In mod evident, pensia de stat nu va mai fi suficienta, daca nu cumva, deja nu mai este pentru o mare parte a pensionarilor romani.

 

De aceea, fiecare dintre noi trebuie sa devina responsabil, sa economiseasca pentru perioada in care se va pensiona. Fiecare este responsabil pentru el!

 

Cum este clientul roman din punctul de vedere al asigurarilor de viata?

 

Gabriela Merean: Cerintele clientului roman s-au diversificat foarte mult in ultimii ani, fiind influentate si de imprejurarile macroeconomice. Dificultatile financiare, venite pe fondul crizei i-au determinat pe romani sa fie mult mai atenti cum si pentru ce isi cheltuie banii. Se informeaza mai mult atunci cand achizitioneaza un produs, iar asigurarile de viata nu fac exceptie. Sa nu uitam ca un contract de asigurare de viata este un contract de lunga durata, de minim 15-20 de ani, un angajament financiar pe termen lung asumat de catre asigurat.

 

Cat va fi pensia asiguratului la finalul unui contract Rezerva Ta Standard?

 

Gabriela Merean: Va puteti alege pensia in functie de capitalul garantat la expirare care se acumuleaza in contul dumneavoastra. Dupa cum am mentionat mai devreme, prima minima anuala este de 1.000 de lei, insa cu cat prima este mai mare, cu atat capitalul garantat la expirare va fi mai mare.

 

Probabil ca foarte multi clienti se intreaba de ce sa nu puna banii la banca?

 

Gabriela Merean: Este mai avantajos pentru oricine sa economiseasca printr-un astfel de produs pentru ca pe   de-o parte, asigurarea de viata va asigura protectia, iar pe de alta parte capitalul garantat la expirare nu este considerat un venit impozabil, cel putin in conformitate cu prevederile legale in vigoare actuale. Produsul nostru, Rezerva Ta Standard este un instrument de economisire si protectie. O banca nu te protejeaza de necazuri si nici nu te despagubeste la fel cum o poate face un asigurator, conform termenilor si conditiilor stabilite in contractul de aisgurare.

 

Ce protectie imi ofera Rezerva Ta Standard? 

 

Gabriela Merean: Este foarte important de stiut ca la contractul de baza se pot atasa asigurari suplimentare care acopera riscuri legate de sanatate, iar consultantii nostri recomanda fiecarui client, in functie de nevoile specifice de asigurare, asigurarile suplimentare care i-ar asigura protectia necesara in fata riscurilor la care este expus. Spre exemplu, prin asigurarea de scutire de la plata primelor de asigurare in cazul decesului sau invaliditatii contractantului, Eureko va prelua plata primelor de asigurare pana la finalul contractului, daca se produce riscul asigurat.

 

Care este durata pe care se poate incheia o asigurare de acest tip?

 

Gabriela Merean: Durata o alegeti dumneavoastra, dar exista un minim de 15 ani pe care l-am stabilit astfel incat efectele scontate ale unui astfel de contract de asigurare sa poata fi atinse. Fiind vorba despre economisire, aceasta durata nu este legata de varsta dumneavoastra de pensionare, insa varsta asiguratului la data de intrare in vigoare a contractului este de minim 18 ani si maxim de 60 ani, iar la data expirarii contractului varsta acestuia nu poate fi mai mare de 75 ani. 

 

Poate clientul sa modifice contractul?

 

Gabriela Merean: Contractul este foarte flexibil si poate fi modificat in functie de nevoile si posibilitatile financiare ale fiecarui client in parte. Se pot modifica durata contractului, suma asigurata primita in cazul producerii riscului si nu in ultimul rand modalitatea de plata, care poate fi lunara, trimestriala, semestriala, anuala sau prima unica. 

 

Totodata, in cazul in care clientul nu plateste primele de asigurare, contractul poate fi readus in vigoare in termen de maxim 1 an.

Comentarii Facebook