Airbnb îi va obliga pe proprietari să facă o pauză de 24 de ore între închirieri, pentru a nu răspândi coronavirusul


Airbnb anunță o serie de măsuri ce vor fi impuse celor peste 7 milioane de proprietari de locuințe incluși în sistem, în dorința de a le oferi clienților condiții sigure de locuire.

Compania va începe să solicite ca locuințele închiriate să rămână libere timp de 24 de ore între check-out și data începerii unei noi rezervări. Noua cerință se bazează pe o recomandare din partea specialiștilor epidemiologi, care susțin că în spații pot rămâne ”diverse particule în aer timp de câteva ore”, anunță CNN.

Compania a anunțat, de asemenea, luni, un nou protocol de curățare a locuințelor, care este de fapt ”primul protocol standardizat general pentru curățare și igienizare” în industria de închiriere cu ziua a locuințelor, potrivit Airbnb.

Protocolul oferă sfaturi despre cum să fie curățate camerele și ce tipuri de dezinfectanți să fie folosiți. Programul nu este obligatoriu pentru proprietarii de locuințe, dar este recomandat de Airbnb. Clienții vor putea identifica în scurt timp care sunt proprietarii care urmează acest protocol, pe baza căutărilor în platformă.

La începutul acestei luni, Airbnb a anunțat că a primit un împrumut de 1 miliard de dolari de la investitori pe durata pandemiei. De asemenea, a relaxat termenele de anulare pentru oaspeți și a creat un fond de 250 milioane dolari pentru a plăti proprietarii de locuințe care sunt afectați. Unele dintre aceste schimbări au provocat revoltă, pentru că proprietarii din sistem au spus că banii de ajutor nu sunt suficienți pentru a acoperi pierderile din anulările în masă.

Astfel că proprietarii de hoteluri și de alte spații destinate cazărilor vor trebui să fie mult mai deschiși și convingători pentru a atrage turiștii. Cu siguranță, punctajele pentru igienă vor fi mult mai serios luate în considerare de acum înainte.

Întreaga industrie de turism de la nivel mondial este puternic afectată de pandemia de coronavirus, iar revenirea va fi una extrem de lentă pentru că oamenilor le va fi teamă să călătorească, mai ales că nu se știe cine respectă regulile de igienă și cine nu.

Comentarii Facebook