Duminica 28 Aprilie

Agenții imobiliari din Cluj se cred în Paris? Cer aproape 1000 de euro pentru un apartament: „Păi parchetul de pe timpul lui Ceaușescu e făcut la comandă”


Se pare că începutul recesiunii le dă bătăi de cap agenților imobiliari din Cluj, care încearcă în ultimele luni să umfle prețurile pe piața imobiliară cu sume greu de înțeles. Aceștia vor să „rupă” profit oferind spre închiriere locuințele la prețuri de Paris și nu se mulțumesc cu comisioane mult mai mici.

În grupurile de închiriere a apartamentelor din Cluj-Napoca au apărut în ultimele două luni zeci de oferte cu apartamente scoase pe piață la prețuri cuprinse între 1000 și 1500 de euro. Agenții încearcă să ia comision de la apartamente închiriate la un preț dublu, iar uneori chiar triplu față de valoarea pieței la etapa actuală.

Una dintre aceste oferte a stârnit amuzamentul clujenilor: „Nici dacă închiriază dormitorul regal din Peleș și tot nu se cere atât”; „A crescut rata”; „Ultracentral, dar e mai aproape de gară decât de centru”, „Păi parchetul de pe timpul lui Ceaușescu e făcut la comandă”, au comentat mai mulți locuitori ai Clujului.

c3.jpeg

„Apartament cochet cu 3 camere de închiriat, ULTRA CENTRAL!

Disponibil imediat!

Cluj-Napoca. Strada Decebal

90mp utili  - posibilitate de parcare în zona!

Decomandat.

Etajul 1 din 2.

Centrală proprie.

1 living foarte spațios, 1 baie foarte mare, 2 dormitoare spațioase și o bucatarie cu lumina natural!

Apartamentul se închiriază complet mobilat și utilat!

PREȚ: €900/ luna”, se arată în anunțul imobiliar care a stârnit amuzamentul oamenilor. 

În cazul unei crize mai multe de jumătate din firmele imobiliare din Cluj vor fi în prag de faliment, de vină sunt agenţii imobiliari, care practică comisioane mari, dar şi preţurile mari ale locuinţelor. Specialiştii spun că în perioadele de boom imobiliar apar multe asemenea firme mici, care apoi, când piaţa se restrânge, dispar pur şi simplu.

c4.jpeg

Comentarii Facebook