Afla care sunt cei mai mari angajatori ai lumii


Cei mai mari angajatori ai lumii nu sunt firmele private, ci companiile de stat. Numai trei societati private au reusit sa se "strecoare" in top zece al celor mai mari angajatori, potrivit The Economist.

 

1. Cel mai mare angajator din lume este Ministerul american al Apararii care are 3,22 milioane de salariati, dintre care 700.000 sunt civili detasati in diferte tari. Bugetul Ministerului este estimat la 553 de miliarde de dolari.

 

 

2. Armata Chinei este al doilea angajator din lume, cu 2,3 milioane de angajati. Bugetul oficial al institutiei s-ar ridica la 91,5 mililarde de dolari, dar cifra ar putea fi mai mare.

 

 

3. Walmart este cea mai mare companie privata din lume si detine 2,1 milioane de angajati, dintre care jumatate sunt femei.

 

 

4. McDoland's are, la nivel mondial, peste 1,7 milioane de angajati, iar numarul ar putea sa explodeze tinand cont de politica de expansiune din China.

 

 

5. Compania nationala de petrol din China are 1,7 milioane de angajati si o cifra de afaceri de 190 de miliarde de euro.

 

 

6. Furnizorul de energie electrica din China are 1,6 milioane de angajati si furnizeaza servicii pentru un miliard de oameni.

 

 

7. Sistemul de sanatate britanic este cel mai mare angajator din Europa, cu 1,4 milioane de salariati.

 

 

8. Compania de cai ferate din India are 1,4 milioane de angajati si transporta zilnic 30 de milioane de pasageri.

 

 

9. Compania de posta din China are 900.000 de angajati.

 

 

10. Foxconn, compania din Taiwan care realizeaza si gadgeturile iPhone si iPad, detine 800.000 de angajati.

 

Comentarii Facebook