Aeroportul Targu Mures este tot mai atractiv pentru Cluj! Atrage 40 de milioane de euro pentru construirea unui piste de 3.600 de metri


Aeroportul "Transilvania" din Targu Mures ar putea sa atrage fonduri europene in valoare de 40 de milioane de euro pentru extinderea pistei la 3.600 de metri.

Conducerea a anuntat ca asteapta deschiderea sesiunii pentru fondurile europene din cadrul Programului Operational Sectorial Transporturi (POS) si ca aeroporul din Targu Mures este unul dintre cele 12 eligibile din tara pentru a obtine finantarea.

"Ministerul Transporturilor gestioneaza aceasta activitate, pe POS Transporturi, la care ma refeream, exista notificari facute catre Comisie pentru ca aceasta activitate sa fie sub forma de ajutor de stat, din cauza asta inca treneaza, fata de alte domenii de transporturi, pe care tot ministerul le gestioneaza. Credem ca pana la finele anului lucrurile vor fi certe si practic se vor face deschiderile pentru aplicanti, in sensul in care aeroporturile care sunt eligibile sa poata depune cereri de finantare, conform ghidului solicitantului", a declarat directorul Aeroportului, Stefan Petru Runcan.

Proiectul este derulat in comun de aeroporturile din Targu Mures si cel din Cluj Napoca, iar prin noua investitie vor fi create 1.170 de noi locuri de munca si veniturile vor creste cu 160 de milioane de euro.

Consiliile judetene din Cluj si Targu Mures poarta discutii de cateva luni pentru unificarea aeroporturilor din cele doua judete sub o singura conducere, pentru a creste influenta in zona si a atrage mai usor fonduri europene.

Comentarii Facebook