Aeroportul Internaţional Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul un milion în anul 2023, pentru a 12-a oară în istoria sa - FOTO


Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a sărbătorit astăzi, pentru a 12-a oară în istoria sa, pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2023, cu 1 lună mai devreme comparativ cu anul 2022 şi cu 1 săptămână mai repede decât în anul 2019. Atingerea primului milion de pasageri înregistrat, în prima jumătate a anului 2023, reprezintă un reper deosebit de important pentru aeroport dar şi pentru regiunea pe care o deserveşte. 

Prima dată când Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a reuşit  depăşirea pragului de 1.000.000 de pasageri înregistraţi într-un an calendaristic a fost în luna decembrie a anului 2010, iar de atunci cu excepţia anilor 2012 şi 2020, în fiecare an a existat această posibilitate de a marca reuşita şi excelenţa operaţiunilor aeroportuare printr-un moment aniversar celebrat împreună cu pasagerii şi partenerii Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj.  

Pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2023, a fost transportat în acest an de către operatorul aerian Lufthansa pe zborul LH 7437 de la Munchen la Cluj-Napoca. Norocosul pasager a fost selectat și premiat în cadrul unui moment festiv organizat odată cu sosirea aeronavei, în prezenţa reprezentanților aeroportului și ai companiei aeriene, reprezentanților autorităţilor locale și mass-media.

5.jpg

Viorel Federiga, Preşedintele Consiliului de Administraţie a precizat cu ocazia acestui eveniment: ”Atingerea pragului de 1 milion de pasageri este o realizare deosebit de importantă a Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, care ne aduce şi în acest an, un motiv de mândrie şi o nouă dovadă a faptului că aeroportul se află într-o continuă evoluţie. Este evident faptul că eforturile constante depuse de întreaga echipă a Aeroportului Internațional Cluj pentru creşterea conectivităţii regiunii, continuă să se bazeze pe profesionalism, viziune și excelență în dezvoltarea celui mai mare aeroport regional din România”.

3.png

David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, a transmis următoarele: ”Aniversarea pasagerului cu numărul 1 milion este deja un eveniment simbol al Aeroportului Internaţional Cluj pe care îl celebrăm cu entuziasm în fiecare primăvară. Ne bucurăm că anul acesta îl sărbătorim mai devreme decât în anul 2022 şi chiar mai devreme decât în anul 2019, considerat cel mai bun an din istoria aeroportului. Depăşirea acestui prag semnificativ de pasageri este o dovadă a unei munci continue a tuturor celor implicați în dezvoltarea și modernizarea aeroportului. Mulțumim tuturor pasagerilor care au ales ca punct de plecare sau sosire aeroportul nostru făcând posibilă această aniversare şi suntem încrezători că până la finalul anului vom depăşi pentru prima dată în istoria aeroportului clujean pragul de 3 milioane de pasageri înregistrați într-un an calendaristic”.

4.jpg

Monica Dobruțchi, Marketing Manager, Lufthansa Group Romania, prezentă la acest eveniment a declarat: ”Doresc să felicit Aeroportul International Cluj, în numele Lufthansa Group, pentru performanța atinsă astăzi. Prin eforturile noastre comune, vom continua să oferim cât mai multe opțiuni de călătorie pasagerilor noștri care călătoresc din Cluj-Napoca către Frankfurt sau Munich, atât în scopuri turistice cât și de afaceri. Suntem încâtați să sărbătorim împreună această bornă simbolică de 1 milion de pasageri pe Aeroportul Internațional Cluj. Lufthansa va continua să ofere până la 25 de zboruri săptămânale cu plecare din Cluj-Napoca, cu legături optime de zbor pentru mai mult de 300 de destinații din rețeaua de zbor a Lufthansa Group”.

Evenimentul marcat a adus în prim plan zborurile Lufthansa spre Munchen şi Frankfurt-Main, consolidand astfel legătura aeriană între Transilvania și Germania, şi mai departe către numeroase destinatii europene şi internaţionale. 

Compania aeriană Lufthansa este una dintre cele mai mari companii aeriene din lume şi este de asemenea membru co-fondator al Star Alliance, cea mai veche și cea mai mare alianță internațională din lume, înființată în 1997. În prezent, Lufthansa operează zboruri din/către 218 aeroporturi din 73 ţări.

Primele zboruri Lufthansa spre Munchen au debutat în anul 2008 de pe Aeroportul Internaţional Cluj, iar de atunci se bucură de un real succes. De asemenea, din anul 2017 au fost introduse pe aeroportul clujean şi zborurile spre Frankfurt-Main, cel mai mare hub aerian al companiei Lufthansa. România a fost întotdeauna o piață importantă pentru Lufthansa Group, motiv pentru care operatorul aerian deserveşte această piaţă de peste 55 de ani.

Rețeaua de rute a Aeroportului Internaţional Cluj oferă în prezent peste 45 de destinații regulate spre 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, precum și o varietate de zboruri charter spre cele mai importante destinații turistice. 

Comentarii Facebook