Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj cumpără noi echipamente de siguranță și securitate din fonduri europene


Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj va cumpăra noi echipamente de siguranță și securitate din fonduri europene.

David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj și Sorin Grindeanu, Viceprim-ministru în Guvernul României și Ministrul  Transporturilor și Infrastructurii, au semnat miercuri, 2 noiembrie, la București, două noi contracte de finanțare din fonduri europene în valoare de aproximativ  43 de milioane de lei. 98% din valoarea celor două contracte este asigurată de la Uniunea Europeană 7și Bugetul de Stat, iar contribuția Aeroportului Internațional Cluj este de 2%.

Cele două proiecte sunt „Creșterea siguranței și securității pasagerilor pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj – Asigurarea securității pasagerilor pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj” și „Echipamente şi sisteme de control securitate pentru  pasageri, bagaje şi marfă” și au ca obiectiv dotarea Aeroportului Internațional Cluj cu echipamente de ultimă generație care vor crește gradul de securitate și siguranță al pasagerilor și al operațiunilor specifice aviației civile.

În urma implementării proiectelor, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj va dispune de un sistem de control de securitate pentru pasageri, bagaje și marfă care va contribui la reducerea timpului de așteptare la controlul de securitate și va  eficientiza fluxul de procesare a bagajelor.

David Ciceo, Director General Aeroportul Internațional Cluj: ”La finalizarea celor două proiecte, pentru care am semnat astăzi contractele de finanțare în cadrul  Programului Operațional Infrastructură Mare, Aeroportul Internațional Cluj va dispune de noi facilități pentru pasageri, operatorii aerieni și ceilalți parteneri. Noile echipamente pe care le vom achiziționa vor duce la creșterea gradului de singuranță și securitate pe aeroport, în acord cu standardele internaționale din domeniul aviației civile”.

Valoarea totală a proiectului Creșterea siguranței și securității pasagerilor pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj – Asigurarea securității pasagerilor pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj” este de 35.992.492,22 de lei, iar valoarea totală a proiectului „Echipamente şi sisteme de control securitate pentru  pasageri, bagaje şi marfă” este de 7.663.645,51 de lei. 

Comentarii Facebook