Aeroportul clujean este singurul din Romania cu certificat Schengen

Certificatul emis de ministrul Transporturilor in data de 30 aprilie 2010 permite efectuarea zborurilor internationale de la Cluj si dupa aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Clujul este singurul oras care are aeroport certificat international.


Pana acum, aeroportul clujean era doar deschis traficului aerian, ceea ce permite efectuarea de zboruri externe numai ocazional.


In primele patru luni ale acestui an, pe aeroportul clujean s-a inregistrat un trafic de 290.000 de pasageri, fata de 205.000 in perioada ianuarie-aprilie 2009.


Conducerea Consiliului Judetean a anuntat ca extinderea pistei este una dintre prioritatile administratiei. In prezent se fac exproprieri pe terenurile pe care urmeaza sa fie construita noua pista de 3.500 de metri. “Dorinta noastra este de a incepe inca din acest an lucrarile, chiar daca nu reusim sa finalizam exproprierile. In acest sens, vom lucra pe portiunile unde detinem terenurile, urmand sa extindem lucrarile in momentul in care exproprierile vor fi finalizate. Dorim ca undeva in perspectiva a doi ani sa avem noua pista”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean.

Comentarii Facebook