Miercuri 24 Aprilie

Aeroportul Cluj are nevoie de investiții. Trebuie făcut ceva cu aglomerația. Urmează zborul spre Dubai

 

Aeroportul Cluj are nevoie de investiții pentru a crește capacitatea de procesare a pasagerilor, având în vedere că traficul este în continuă creștere.

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, și directorul operațional al Aeroportului, Iuliu Pop, au făcut o vizită de lucru la Aeroport, joi dimineața, la ora 5.00, când decolau mai multe curse de-o dată, fiind aglomerație foarte mare. 

 

Oficialii au precizat că, în primul trimestru al anului 2015, traficului aerian a crescut cu 30% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior. S-a vorbit despre gradul de aglomerare a zonelor şi facilităţilor aeroportului în orele de vârf, de gradul de ocupare şi starea de degradare a platformei de parcare aeronave şi de investiţiile necesare a fi făcute pentru reconfigurarea zonei de îmbarcare a pasagerilor, pentru a face faţă traficului aerian crescut. Pentru anul 2015, se estimează atingerea cifrei de 1,4 milioane de pasageri transportaţi de pe Aeroportul Internaţional Cluj.

 

Cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj, în perioada următoare, vor fi demarate o serie de investiţii care vor viza creşterea capacităţii de procesare a pasagerilor şi sporirea gradului de confort în zona de îmbarcare, extinderea platformei de parcare aeronave pentru a permite dezvoltarea traficului şi lucrări de reparaţii la suprafeţele de mişcare aeroportuare (platforma de parcare aeronave şi calea de rulare Delta), construite în anul 1968.

 

În prezent, de pe Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj sunt operate 23 de destinaţii regulate spre 11 ţări din Europa şi Orientul Mijlociu, prin intermediul a 4 operatori aerieni. Pentru perioada următoare au fost anunţate lansarea de 2 noi zboruri: spre Dubai (cu Wizz Air din 19 decembrie 2015) şi spre Varşovia (cu LOT Polish Airlines din 2 ianuarie 2016).

 

Vom investi cât mai mult în Aeroportul Internaţional Cluj, deoarece aceasta este principală poartă de acces în judeţul Cluj, iar investiţiile vor fi demarate în cel mai scurt timp posibil pentru a asigura un nivel optim de funcţionare al acestuia”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan.   

Comentarii Facebook