950 de muncitori la negru, depistati la SC HerbaLife RO SRL, firma care vindea produse naturiste


Inspectoratul Teritorial de Munca a judetului Cluj (ITM) a depistat la firma Herbalife RO SRL, cu punct de lucru in Floresti, 950 de agenti de vanzari care lucrau la negru.

Controlul a fost facut la firma Herbalife RO SRL, in perioada noiembrie 2010 - ianuarie 2011, la depozitul din Floresti, unde, in urma verificarii actelor, inspectorii ITM Cluj au constatat ca 950 de agenti de vanzari, din care 807 femei si 140 barbati.

SC Herbalife RO SRL este o firma multinationala constituita de doua persoane juridice cu sediul in Luxemburg.

"Cele doua societati comerciale au constituit o firma Herba Life RO SRL cu sediul in Bucuresti si doua puncte de lucru unul in Bucuresti si altul in Floresti.

De aici , produsele erau preluate de catre vanzatori si erau distribuite in piata. 950 de persoane fizice care exercitau acte de comert in baza comenzilor date de Herba Life RO SRL, care activau ca vanzatori si semnau cu societatea un contract de distributie
", a declarat Emilian Rosca, seful ITM Cluj.

"Nu exista dubii in legatura cu raporturile dintre Herba Life RO SRL, Acesti oameni nu aveau contract colectiv de munca si nu se platea nimic la stat. Era un mecanism deosebit de incercare a eludarii legii. Distribuitorii mergeau la distribuitor si achitau produsele in functie de cate cumparau. Le cumparau cu un discount si le vindeau mai departe. Herba Life ar fi trebuit sa aiba obiectul de activitate vanzare in magazine autorizate", a mai spus Rosca.

Potrivit seful ITM Cluj, acesti agenti de vanzari ar fi trebuit sa fie persoane fizice autorizate, in caz contrar neputand derula activitati de comert.

Firma Herbalife RO SRL a fost amendata cu suma de 100.000 de lei.

Comentarii Facebook