8 beneficii ale unui foișor pentru grădină


V-ați gândit să vă faceți grădina mai atractivă? Dacă da, atunci s-ar putea să vă gândiți la plasarea unor foișoare din lemn în curtea din spate, deoarece toată lumea iubește să își petreacă timpul liber cu familia și prietenii lor. Prin urmare, adăugarea unui foișor în curtea dvs. din spate sporește frumusețea și oferă bucurie celor care iubesc să stea în grădină.

Tot ce trebuie să faceți este să vedeți formele și dimensiunile de foișoare din lemn pe care le puteți găsi cu ușurință în orice revistă de peisagistică. În plus, foișoarele sunt disponibile atât în structuri temporare, cât și permanente. 

În acest articol, am inclus principalele beneficii ale foișoarelor în grădina dvs. pentru a vă reîmprospăta starea de spirit și pentru a spori pozitivitatea în mediul înconjurător.

Foișoarele sporesc liniștea sufletească

În această epocă, toată lumea este ocupată în rutina zilnică, iar găsirea singurătății și a păcii a devenit o provocare. Cu toate acestea, adăugarea unor foișoare din lemn în curtea din spate sau în spațiul exterior vă face să vă simțiți bine și vă îmbunătățește liniștea sufletească.

Atunci când vă așezați într-un foișor, vă puteți conecta cu natura înconjurătoare și vă puteți relaxa atunci când auziți ciripitul păsărilor. Iată cum un loc liniștit prinde viață și vă deschide simțurile.

Foișoarele protejează de ploaie

Dacă există ceva ce nu putem controla este, într-adevăr, Mama Natură. Să presupunem că ați planificat un grătar sau o petrecere cu familia sau prietenii și, dintr-o dată, vremea se întunecă și începe să plouă. Nu trebuie să vă mai faceți griji dacă aveți un foișor în curtea din spate.

Aceste pavilioane de gradina vă asigură un loc uscat și vă puteți bucura de întâlnirea cu invitații fără probleme. Prin urmare, un foișor oferă protecție completă împotriva vremii nefavorabile și puteți sta liniștit fără să vă temeți că vă veți uda.

Foișoarele sunt perfecte atunci când apune soarele 

Multe foișoare din lemn oferă un loc perfect atunci când soarele apune. Puteți pune o masă, o pernă și o bancă pentru a vă bucura de compania prietenilor seara. Uneori, picăturile de rouă cad și fac lucrurile să fie umede. Când se întâmplă acest lucru, oamenii preferă să intre în casă, ceea ce este plictisitor de făcut în weekend.

Prin urmare, un foișor vă menține confortabil și uscat atunci când lucrurile se udă după o zi ploioasă. Dacă sunteți un selenofil sau un iubitor de noapte, cu siguranță doriți să dormiți afară pentru a vă bucura de frumusețea nopții.

Foișoarele oferă umbră împotriva soarelui 

Pe de altă parte, dacă locuiți într-un loc în care clima este prea caldă, mai ales vara, adăugarea unui foișor vă va proteja de razele soarelui și vă va oferi umbra de care aveți nevoie. În plus, un alt beneficiu al unor foișoare din lemn este că mâncarea rămâne proaspătă pentru mai mult timp atunci când este servită invitaților. De exemplu, dacă nu aveți un copac sau ierburi în curtea din spate, nu trebuie decât să amplasați un foișor care să vă aducă un plus de valoare.

Foișoarele oferă intimitate 

În plus, dacă locuiți într-un loc în care alte case din cartier vă înconjoară casa, s-ar putea să fiți îngrijorat de intimitate. Nimeni nu vrea să fie privit de alții, iar unii oameni preferă, de asemenea, să stea singuri în curtea lor. Prin urmare, prin utilizarea foișorului, puteți sta cu ușurință și vă puteți bucura de intimitate.

Foișoarele adaugă mai multă valoare casei dvs.

Adăugarea unui foișor în grădina dvs. nu numai că adaugă un plus de valoare casei dvs., dar este, de asemenea, o mare sursă de atractivitate pentru potențialii cumpărători. 

Pentru unii oameni, promovarea acestei caracteristici este considerată a fi un mare plus. Toată lumea se poate imagina folosind un foișor. 

Foișoarele pot fi concepute și pentru a bloca vântul

Foișoarele rezistente la vânt au cadre cu laturile deschise prin care vântul poate trece cu ușurință. 

Unii oameni locuiesc în zone colinare, văi sau lângă coastă, care se confruntă cu vânt mai puternic pe tot parcursul anului. În aceste grădini, se poate adăuga un foișor cu pereți laterali, care seamănă cu un adăpost de stație de autobuz cu trei pereți. Astfel puteți bloca vântul într-o oarecare măsură, iar priveliștea este vizibilă și din interiorul foișorului. Cu toate acestea, uneori, oamenii adaugă și garduri din șipci sau cultivă plante pe pereți pentru a bloca vântul.

Foișoarele pot fi folosite și pentru diverse activități

Un foișor este folosit pentru mai multe varietăți de activități. Este un loc perfect pentru conversații liniștite care nu pot fi purtate în public. Mai mult, poate fi și un loc de desfășurare a unei nunți sau a oricărui alt eveniment. În plus, mulți oameni au fost văzuți folosind foișoarele ca zonă de exerciții fizice. S-a dovedit că exercițiile fizice în grădină oferă beneficii mai bune decât dacă le faceți acasă.

Comentarii Facebook