5 sfaturi pentru întreținerea corectă a unui generator diesel


Un generator de curent diesel este format dintr-un motor diesel și un invertor care transformă energia mecanică în energie electrică în curent alternativ. Un generator diesel este în mod obișnuit alimentat cu combustibil. Cu toate acestea, unele sunt, de asemenea, alimentate cu energie fosilă sau alte produse petroliere.

Puternice, fiabile și de lungă durată, generatoarele diesel oferă energie de urgență de rezervă pentru întreprinderi și locuințe. Chiar și așa, este necesară o îngrijire minuțioasă a generatorului diesel pentru a garanta că acesta rămâne în stare bună de funcționare timp de mulți ani.

Iată câteva sugestii pentru a menține un generator de curent diesel în stare bună de funcționare:

Efectuați verificări de rutină

Accidentele pot apărea oricând atunci când se operează un generator de curent diesel. Cea mai simplă abordare pentru a evita această situație nefericită atunci când se utilizează un generator este de a face întreținerea de bază într-un program regulat.

Verificările de rutină sunt necesare deoarece generatorul se agită atunci când funcționează, ceea ce duce la ruperea unor piese sau piulițe. Prin urmare, se poate produce un accident sau o defecțiune a generatorului. Având în vedere acest lucru, ar trebui să inspectați diferitele sisteme, cum ar fi combustibilul, amortizorul, invertorul și componentele de alimentare, pentru a vă asigura că totul este în stare optimă.

Filtrul ar trebui să fie înlocuit în mod regulat. Cu toate acestea, consultați producătorul cu privire la procedura corectă de înlocuire a filtrului de ulei și la metoda adecvată de eliminare pentru a evita daunele aduse mediului. Pentru ca generatoarele diesel să funcționeze bine, merită să folosiți uleiuri, unsori și lichide de răcire de calitate superioară.

Curățați-vă generatorul în mod regulat

Statorul și rotorul generatorului dvs. diesel sunt componente cruciale care generează energie concomitent. Cu toate acestea, depășirea limitelor de funcționare recomandate face ca aceste componente să acumuleze particule, murdărie, funingine și alte impurități.

Când se întâmplă acest lucru, generatorul dumneavoastră pierde putere și devine din ce în ce mai puțin eficient, crescând probabilitatea ca rotorul și statorul să se defecteze complet.

Ar trebui să acordați o atenție deosebită acestor proceduri de întreținere de rutină, mai ales dacă lucrați într-un loc de muncă plin de praf. Astfel, vă asigurați că statorul și rotorul dumneavoastră sunt în stare de funcționare optimă.

Monitorizați uleiul din interiorul generatorului dvs.

În medie, uleiul de generator are o durată de viață de cinci ani. Cu toate acestea, acest lucru nu implică faptul că ar trebui să verificați uleiul din generatorul dvs. diesel la fiecare cinci ani. Uleiul se poate învechi dacă un generator de curent diesel a fost lăsat în repaus pentru o perioadă lungă de timp. Deoarece uleiul învechit nu curge ușor, acesta poate bloca cu ușurință motorul.

Monitorizarea regulată a uleiului este cea mai bună metodă de a evita funcționarea generatorului dumneavoastră cu ulei vechi, reducând considerabil problemele de pornire. De asemenea, ar trebui să verificați dacă generatorul dvs. diesel are suficient ulei. Rularea unui generator cu puțin sau deloc ulei sau gaz poate provoca o uzură semnificativă a pieselor critice ale motorului.

Porniți generatorul la fiecare câteva luni

Multe familii și întreprinderi se bazează pe generatoarele diesel ca sursă de alimentare de rezervă în caz de întrerupere. Prin urmare, generatoarele diesel pot sta inactive timp de luni sau chiar ani de zile.

Este recomandabil să vă puneți în funcțiune un generator de curent diesel la fiecare câteva luni pentru a menține bateria electrică de pornire încărcată. Acest lucru va garanta, de asemenea, că generatorul dvs. este în stare excelentă de funcționare în cazul unei pene de curent.

Asigurați-vă că bateriile funcționează în mod optim

O baterie subîncărcată sau instabilă este o rețetă pentru o defecțiune mecanică. Bateriile trebuie să fie complet încărcate și menținute în stare excelentă pentru a evita deteriorarea. Acest lucru poate fi realizat prin curățarea regulată și monitorizarea densității relative a bateriei și a cantității de electrolit. 

Testarea capacității unei baterii de a crea sau de a furniza suficientă energie pentru a porni un generator diesel nu este același lucru cu testarea tensiunii sale. Rezistența la fluxul de curent produs de baterii crește odată cu vârsta.

Singurul test valabil pentru estimarea tensiunii de ieșire este atunci când bateriile sunt încărcate mecanic sau electric. Acest test se execută automat la anumite generatoare diesel atunci când sunt pornite, în timp ce la alte generatoare diesel se face manual cu ajutorul unui tester de încărcare a bateriilor.

Comentarii Facebook