200 de clujeni vor sa dea in judecata OTP Bank pentru ca le majoreaza dobanzile discretionar. VEZI AICI cum iei legatura cu ei!


200 de clujeni vor sa constituie o asociatie, dupa modelul celor deja existente in tara, si sa dea in judecata OTP Bank pentru recalcularea dobanzilor, care in acest moment sunt stabilite discretionar.

Maria Moldovan a contractat in 2008 un credit de 97 de mii de franci elvetieni la o dobanda de 6,99%, "Dobanda variabila, agreata de ambele parti, in functie de LIBOR CHF. Dar pana acum LIBOR a scazut de la aproape 3% cat era atunci la 0,22%, dar dobanda nu s-a redus asa cum era normal, ea a ramas aceeasi. Mi s-ar parea normal ca acum cand ei vor sa semnam acte aditionale la contract, dobanda sa fie stabilita in functie de nivelul LIBOR, adica sa scada cu 3%".

Maria Moldovan se teme ca nivelul LIBOR, in cazul francului elvetian, va creste si daca accepta dobanda impusa de banca la semnarea Actului Aditional in 12 luni s-ar putea trezi cu o dobanda de 10%.

"Ei cresc dobanda in momentul in care creste LIBOR, dar nu o scad cand indicele merge in jos. Au majorat si marja de profit a bancii de la 5,5 acum la 6,49 %, numai pentru ca ei sa iasa in castig si noi in pierdere. Nu vom accepta acest lucru si de aceea de cateva zile ne sfatuim si vom apela la un avocat si ii vom da in judecata", a mai afirmat Maria Moldovan.

Ea a mai spus ca daca i-ar fi fost redusa dobanda, castiga lunar circa 200 de lei si rata la banca s-ar fi diminuat.

 

Nemultumitii s-au strans deja pe un forum, pentru a discuta, a-si impartasi experienta si pentru a se organiza.

"Acest grup este creat pentru clientii nemultumiti si abuzati de catre banca OTP bank din Romania. In 5 zile ne-am strans peste 100 de persoane. Scopul nostru este sa formam un PROCES COLECTIV impotriva abuzurilor OTP Bank. Noi nu suntem impotriva bancii, suntem doar impotriva practicilor abuzive si inselatoare care sunt impotriva legilor. Cand va abonati pe forum va rog trimiteti NUMELE, ORASUL si NR de MOBIL pe adresa antiotp@gmail.com pe adresa de mail a fondatoarei acestui forum. Avem persoane de contact in Bucuresti, Cluj, Timisoara, Oradea, Botosani, Valcea etc. Avem cativa in afara tarii. Primind datele de mai sus va vom pune in legatura cu acestia. CEL MAI IMORTANT: Mergeti la BANCA, solicitati Actul Aditional. Copiati modelul de refuz de pe forum si depuneti REFUZ AA (n. red. Actul Aditional) cu nr. de inregistrare. Prevederile OUG 50 va lasa timp de ragaz pana pe 20 septembrie, dupa care numai cei ce au refuzat AA, vor putea sa ni se alature in PROCESUL COLECTIV. Multumesc ca sunteti alaturi de noi", precizeaza cei care au infiintat forumul de discutii.

 

AICI VA PUTETI INSCRIE SI COMENTA



OTP Bank ii cheama pe clienti in acest zile la ghisee pentru semna actele aditionale. "Este o inselatorie si acolo pentru ca eu m-am dus sa semnez, am semnat notificarea si cand mi s-a pus in fata Actul Aditional nu am mai semnat pentru ca nu mi se pare normala marja lor de profit si faptul ca nu se recalculeaza LIBOR CHF. Dar surpriza, cand m-am uitat mai jos, pe primul document semnat, era scris ca  semnarea notificarii e acceptul ca sunt de acord cu Actul Aditional", a declarat Mircea Duma, un alt client al OTP Bank.

In momentul in care au fost contractate creditele, dobanda lunara a fost de 5,5% si daca LIBOR a scazut din februarie 2007 cu 2,22%, ar trebui sa fie acum de 3,50%, a mai spus Mircea Duma.

"Banca incearca sa ne impuna acum o marja de profit mai mare de 6,27, la care sa adauge si valoarea LIBOR, si sa ajungem la o dobanda lunara de 6,49%. Acest lucru este aberant si contravine OUG 50/2010", a mai afirmat clientul OTP Bank.

 

Clientii OTP din Cluj-Napoca au avut miercuri seara o prima intalnire in care au vorbit despre constituirea unei asociatii, care sa lupte in instanta pentru drepturile lor.

Comentarii Facebook