Miercuri 24 Aprilie

Zilele Culturii Maghiare aduc la Cluj concerte ale unor trupe maghiare


Zilele Culturii Maghiare vor avea loc la Cluj-Napoca in perioada 15-21 august si programul cuprinde concerte ale unor trupe maghiare, targuri de carte si un festival de muzica folclorica traditionala.

Evenimentul este organizat de Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), UDMR si Asociatia "Clujul comoara".
 
Presedintele UDMR Cluj, Mate Andras, a declarat ca manifestarile vor avea loc in centrul municipiului Cluj-Napoca, in Piata Unirii, dar si pe strazile pietonale si in Parcul Iuliu Hatieganu.

"CNMT, UDMR si Asociatia 'Clujul comoara' organizeaza in luna august cea de-a doua editie a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj, in cadrul carora sunt prevazute concerte ale unor formatii din Ungaria, targuri de carte, spectacole de teatru, un festival folcloric, expozitii de arta plastica si foto, prezentari gastronomice si de vinuri. Manifestarile vor avea loc atat in centrul Clujului, in Piata Unirii, pe strazile pietonale, cat si in Parcul Babes si in unitati scolare", a declarat  Mate Andras.

Gergely Balasz, presedinte regional CNMT, a declarat ca va eveniment este invitata si cunoscuta formatie de jazz-dixieland din Ungaria, Benko Dixieland Band, formatia rock Kistehen Tanczenekar si muzician de blues, Deak Bill Gyula.

"Programul cuprinde si un tur al galeriilor de arta clujene, proiectii nocturne de filme maghiare, dar si discutii pe teme economice, cu oameni de afaceri. Sunt invitati cativa muzicieni foarte cunoscuti din Ungaria si speram ca publicul clujean sa guste aceste spectacole", a mai declarat Gergely.

Bugetul acestei manifestari este de 100.000 de euro.

Comentarii Facebook