VIDEO - Un telefon Nokia gigant facut din alte "mobile" recliclate, vedeta expozitiei care va deschide "Planeta Report" - Galerie FOTO


Festivalul de mediu si film ecologic "Planeta Report" va incepe la ora 18.00 cu o expozitie de statui gigant, realizate din deseuri. In prim plan este un telefon Nokia facut din alte "mobile" defecte sau un peste care "transporta" PET - uri.

Statuile au fost deja amplasate in Piata Unirii si vor fi dezvelite in mod oficial la ora 18.00 in prezenta oficialitatilor, dar si a studentilor de la Universitatea de Arta si Design din Cluj, care le-au creat.

Proiectiile din cadrul festivalului vor incepe maine, 18 iunie. De la ora 17.30, la Cinema Victoria va rula productia "Amprenta Umana", de la 19.30, in Insomnia, va fi proiectat filmul "Bun venit la bordul liniilor aeriene toxice", iar de la ora 21.30 la Cinema Victoria va fi proiectat filmul "Fuel".

Vedeta festivalului este filmul "The Cove", premiat cu Oscar pentru cel mai bun documentar.

Evenimentul este organizat de Fundatia Europeana pentru Cultura Urbana si va avea loc in perioada 17-27 iunie, cand vor fi proiectate "50 de filme despre natura, probleme ecologice precum lipsa apei, defrisari, poluare, incalzire globala si crime impotriva mediului", anunta organizatorii.

Filmele vor fi proiectate la cinematografele Victoria, Cafe Insomnia sau in Curtea Muzeului de Arta, iar intrarea va fi libera.

Comentarii Facebook