VIDEO. Un preot a ţinut slujba în slip, pe un altar improvizat dintr-o saltea gonflabilă


Un preot catolic din Italia a fost criticat dur în mediul online după ce a decis să ţină o slujbă în aer liber pentru enoriaşii săi, dar într-un mod complet ieşit din comun. Pentru că era prea cald, acesta a intrat în apă, în costum de baie şi a improvizat un altar folosind o saltea gonflabilă pentru a ţine liturghia.  

Un preot catolic italian și-a cerut scuze miercuri după ce a fost criticat pentru că a ţinut o slujbă de liturghie în mare, folosind o saltea gonflabilă ca altar şi predicând în costum de baie în faţa enoriaşilor săi, potrivit AFP.

Mattia Bernasconi a spus că plănuise să organizeze ceremonia de duminică printre copacii de lângă plaja din Crotone, sudul Italiei, fiind într-o tabără de o săptămână alături de tineri, dar locul a fost ocupat de un alt grup şi au fost nevoiţi să găsească o soluţie de rezervă. Neavând vreo sursă de umbră şi din cauza căldurii arzătoare, o familie din apropiere s-a oferit să aducă o saltea gonflabilă, iar preotul a intrat în apă, ţinând toată slujba alături de enoriaşii săi în costume de baie, scrie Observator.

saltea 2.jpeg

Ca răspuns la o fotografie cu masa publicată de presa locală, arhiepiscopia Crotonei a salutat angajamentul tinerilor implicați, dar a spus că trebuie să existe anumite standarde. Chiar dacă liturghia poate fi ținută în exterior, „este necesar să se mențină acel minim de decor și atenție la simbolurile cerute de însăși natura sărbătorilor liturgice”.

Într-un răspuns publicat online, miercuri, preotul din Milano și-a justificat acţiunile, însă a cerut scuze dacă a ofensat publicul. 

Nu era absolut intenția mea să banalizez euharistia... a fost pur și simplu slujba de la sfârșitul unei săptămâni de muncă”, a spus el. „Dar simbolurile sunt puternice, este adevărat, și vorbesc, uneori într-un mod diferit decât ne-am dori noi. A fost naiv din partea mea să nu le acord greutatea cuvenită”.

Comentarii Facebook