VIDEO- TIFF Cluj: AlternaTIFF incepe astazi cu un concert Tündérground

Tündérground concerteaza astazi, de la ora 21.30, la TIFF Meeting Point, in deschiderea primei editii a festivalului de muzica AlternaTIFF.


"Tunderground este taramul muzical a sapte tineri care au decis sa puna bazele unei trupe in 2004 intr-o cafenea din Miercurea Ciuc. Prima reprezentare a avut loc in forma unei improvizari sub numele de Pues nada (Pe urma nimic). Trupa si-a stabilit formula actuala imbogatita cu un violonist si chitarist in primavara anului 2005. Au inceput sa se faca cunoscuti sub numele de Tündérground, concertand in orase din Ungaria, cat si in tara", spun despre aceasta trupa organizatorii TIFF, intr-un comunicat. Muzica trupei, interpretata la flaut, dramba, chitara electrica si acustica, vioara electrica, tobe si chitara bas, are o sonoritate aparte.

 

De la ora 22.30, in Zorki are loc un concert extraordinar sustinut de chitaristul Gary Lucas. "Originar din statul New York, Gary Lucas a fost descris de revista Rolling Stone drept unul dintre cei mai buni si originali chitaristi ai Americii. Are peste 12 albume solo, a fost nominalizat la premiile Grammy si a colaborat cu artisti precum Jeff Buckley, Joan Osborne, Nick Cave, Lou Reed, Chris Cornell, Future Sound of London, Iggy Pop", se arata in comunicatul organizatorilor TIFF.

 

Tot in Zorki, dar de la ora 23.30, canta trupa Grimus. Infiintata in anul 2005 la Cluj-Napoca, Grimus este una dintre cele mai active trupe romanesti de rock ale momentului.

Comentarii Facebook