TIFF Cluj: The Shukar Collective Project, prezentat in avanpremiera joi la Zilele HBO

Ziua HBO propune publicului joi, 3 iunie 2010, trei documentare originale HBO, produse in Romania si doua productii originale HBO Films, castigatoare ale premiilor Emmy, Globul de Aur sau selectionate la festivaluri de prestigiu.

 

Evenimentul special al zilie de maine este proiectia in avanpremiera extraordinara a celui mai nou documentar produs de HBO Central Europe in regia lui Matei-Alexandru Mocanu, The Shukar Collective Project. "Filmul urmareste formarea si evolutia fenomenului Shukar Collective, intr-o maniera vizuala provocatoare si neconventionala. Productia depaseste granitele documentarului muzical, orizontul sau de cercetare vorbind, mai mult decat despre muzica, despre contactul si ciocnirea dintre culturi", sustin organizatorii intr-un comunicat. Filmul va fi prezentat la Cinema Victoria, de la ora 17.00, in prezenta regizorului si producatorilor filmului. Filmul va avea premiera la HBO in data de 24 iunie, ora 20.00.

 

Documentarul produs de HBO România, Lumea vazută de Ion B., regizat de Alexander Nanau, va fi proiectat la Cinema Arta, de la ora 12.30. Filmul arata calatoria si transformarea lui Ion Barladeanu din cersetor in artist apreciat pe plan international.

 

Cel de-al treilea documentar original HBO Romania inclus in program la Cinema Arta, ora 15.00, este Circul Vesel, regizat de Claudiu Mitcu.

 

Ziua HBO mai programeaza filmele Into the storm, un film biografic despre Winston Churchill, ca va rula la Cinema City, sala 2, ora 11.30.

Comentarii Facebook