Vezi care sunt cele cinci fructe care te ajuta sa intineresti


Substantele nutritive din anumite fructe si legume intens colorate au ca rol hranirea pielii si protejarea ei impotriva imbatranirii premature.

Nutritionistii recomanda antioxidanti pentru a mentine pielea supla si tanara.

Vezi topul fructelor care te ajuta sa raman tanara:

1. Fructele Açai

Consumat de brazilieni de sute de ani pentru proprietatile sale de a ajuta organismul in lupta impotriva bolilor si a procesului de imbatranire, fructul Açai are o capacitate antioxidanta extraordinara, fiind de 35 de ori mai puternic decat portocalele si de 10 ori mai puternic decat merele, ciresele, murele si zmeura, scrie Eva.ro. Aceste fructe asigura un aport mare de fibre, vitamine B1, B2, B3, C si E, acizi grasi Omega-3/6/9, calciu si potasiu.

2. Fructele Goji sau catina tibetana

Au rolul de a imbunatati structura colagenului, datorita bogatiei de nutrienti. Fructele Goji contin o cantitate foarte mare de antioxidanti, toti aminoacizii, minerale (calciu, magneziu, potasiu, crom, seleniu, zinc, cupru, fosfor, germaniu), vitamine (E, C, A, B1, B2, B12 si B6) si acizi grasi.

3. Merisoarele

Sunt bogate in nutrienti si antioxidanti, avand in compozitia lor o cantitate foarte mare de vitamina C.

4. Rodia


Contine de 3 ori mai multi antioxidanþi decat vinul rosu sau ceaiul verde, Rodia fiind bogata in vitamina C, E si A.

5. Afinele

Afinele au de 40 de ori mai multi antioxidanti in comparatie cu capsunile. Contin foarte multa vitamina C si sunt printre primele locuri in topul alimentelor cu proprietati anti-imbatranire.

Comentarii Facebook