Vernisaje și concerte în acest weekend la Cluj. Vezi aici programul


Gradina Boema a prins viață vineri seara cu ocazia deschiderii oficiale a Romania Photo Festival, cel mai mare festival de fotografie din Europa de Est.

În cadrul festivalului clujenii vor putea admira numeroase vernisaje și expoziții, dar vor putea asista și la o serie de concerte.


Iată care este programul pentru acest weekend:

Sâmbătă, 18 mai:

Atracția zilei de astăzi este deschiderea Muzeului de Artă Fotografică, primul muzeu de fotografie din țară. Evenimentul va avea loc de la ora 18.00, la Galeria Hangar, pe strada Episcop Ioan Bob, 12. Aparatură veche dar și nouă, fotografii istorice și invitații festivalului vor fi prezenți la muzeu. Intrare liberă.
Grădina Boema găzduiește Târgul Photo Vintage: aparate pe film, obiective vechi dar și alte obiecte din domeniul fotografiei. Intrare liberă.

Vernisajele zilei (expozițiile vor continua până la finalul festivalului):

- 15.00 – Fotografia urbană, cu Vlad Eftenie (Grădina Boema)

- 17.00 - Beauty și Siluete în noapte, cu Radu Carnaru și Alex Vancu (Galeria PhotoArt)

Întâlnire și discuție liberă de o oră cu organizatori, invitați, fotografi în fiecare zi, la Grădina Boema, de la ora 15.00 la 16.00, în cadrul evenimentului "La cafea cu". Astăzi, La cafea cu organizatorii Photo Romania Festival.

Concertul zilei (Grădina Boema, ora 19.00): Omul cu Șobolani

Duminică, 19 mai:

Duminică, Photo Romania marchează Ziua Fotojurnalismului. Trei evenimente de neratat așteaptă spectatorii să afle tainele fotografiei de presă, dar și să vadă niște lucrări premiate la cele mai mari competiții mondiale.

Începând cu ora 16.00, localul Piano Cazola găzduiește vernisajele fotografilor români Thomas Câmpean și Radu Sigheti. Primul va vorbi despre experiența sa de fotojurnalist la Londra, unde a plecat să lucreze cot la cot cu unii din cei mai buni fotojurnaliști ai lumii, iar cel de-al doilea, șeful biroului foto al Reuters Romania va povesti despre ce înseamnă să fii fotojurnalist la Reuters, precum și despre experiența sa din Africa, unde a coordonat timp de zece ani echipa de fotografi ai reputatei agenții de presă.

Evenimentul special al zilei va începe la ora 18.00, la Muzeul de Artă: vernisajul expoziției Transit, în prezența autorului, fotojurnalistul norvegian Espen Rasmussen. Fotograful a stat 7 ani alături de sinistrați în întreaga lume, urmărindu-le pașii și povestea. Rezultatul e unul excepțional, un proiect care conține 80 de lucrări, expuse până acum la Centrul Nobel, care ajung pentru prima dată în România. Espen este deținătorul al mai multor premii World Press Photo, cea mai importantă competiție de profil din lume.

Înainte de toate acestea, însă, publicul este invitat La cafea cu Sebastian Magnani, protagonistul seriei Underdogs, portretele de câini cu înfățișare umană. Fotografiile sale au înconjurat lumea pe Internet, însă pentru prima dată ajung într-o expoziție. Cum i-a venit ideea, cât a durat proiectul și ce părere are despre Cluj-Napoca și Photo Romania Festival puteți afla mâine, în cadrul discuției libere de la 15.00 la 16.00, la Grădina Boema. Cei care nu au reușit să vadă încă lucrările sale au ocazia să o facă în orice zi la etajul I al Grădinii Boema. Intrarea este liberă.

Concertul zilei (Grădina Boema, ora 19.00): Lucia

Comentarii Facebook