9 motive pentru care îi e teamaă de implicare

Exceptand aspectele responsabilitatii, relatiile de lunga durata intimideaza majoritatea barbatilor. Relatiile evolueaza, iar evolutia unei relatii de lunga durata implica niste provocari.

Iata o lista cu provocarile care pot aparea in relatiile de lunga durata:

Obisnuinta

A te obinui unul cu celalalt este un lucru bun in general. Invatati care sunt butoanele potrivite ale celuilalt si cum trebuie folosite, cand sa incetiniti ritmul, cum sa va faceti fericiti. Este acelasi lucru ca in prietenie, cand cunostintele compatibile se transforma in prieteni buni. Odata ce va obisnuiti unul cu celalalt, invatati sa va confruntati cu capriciile celuilalt, si sa concepeti metode de-a nu lasa aceste capricii sa devina motiv de despartire.

Este intimidant sa cunosti pe cineva atat de profund. Aceasta poate cauza o teama de pierdere a intimitatii.

Diminuarea interesului

Odata cu obisnuita si cresterea sigurantei relatiei, descreste valoarea fascinatiei pentru celalalt. Acestea elimina tensiunea jucausa si nesiguranta pe care o simtiti la inceputul relatiei. Cand lucrurile devin mai putin incitante, natura umana dicteaza sa o iei mai usor si a nu mai depui asa efort mare, ceea ce poate conduce la plafonare.

Provocarile vietii

Daca privesti o relatie de la prima intalnire pana la pensie, exista o curba Gauss in ceea ce priveste provocarile vietii. Copiii solicita viata unui cuplu deoarece parintii sunt preocupati de nevoile copiilor, iar atentia asupra partenerului este distrasa. Abia cand copiii ajung la un punct de implinire in viata si parasesc caminul familial, partenerii par sa se regaseasca.

Complacerea de sine

Siguranta unei relatii de durata atrage dupa sine riscul de complacere de sine. Este mai usor sa uiti sa creezi evenimente deosebite, sa te comporti si sa fii ca persoana de care s-a indragostit celalalt si sa mentii interesul viu. Ceea ce este ingrijorator e faptul ca nici nu-ti dai seama cand incepi sa te complaci si sa faci o obisnuinta din aceast fapt.

Citește mai multe pe Lyla.ro

Comentarii Facebook