Unde își petrec românii Revelionul? Aproape jumătate dintre ei vor sta acasă



Potrivit unui studiu realizat în luna decembrie în opt țări europene, aproape jumătate dintre români (48%) îşi vor petrece Revelionul acasă, cu familia, prietenii şi rudele, în vreme ce doar 9% au ales să petreacă intrarea în Noul An în oraș.

De asemenea, studiul arată că aceeaşi proporţie a celor care vor sărbători Revelionul la domiciliu se regăseşte şi în cazul cetăţenilor maghiari chestionaţi, însă procentajul celor care au declarat că au de gând să iasă în oraş în noaptea dintre ani este dublu faţă de cel al românilor.

O situație asemănătoare vizează cehii şi italienii, care în proporţie de 43%, respectiv 40% şi-au exprimat dorinţa de a sta liniştiţi acasă. Spre deosebire, doar circa o treime dintre germani (27%) au spus că vor sta acasă de Revelion, iar 20% dintre ei au declarat că vor petrece în oraş, conform studiului menţionat.

În ceea ce privește modul divertismentul la trecerea dintre ani, 33%, respectiv 30% dintre cehi şi români spun că vor urmări programele de la televizor, la polul opus situându-se italienii, doar 9% dintre aceştia declarând că vor prefera telecomanda televizoarelor. Şi în cazul germanilor şi al britanicilor, numai 14% au spus că vor sta în fotolii în faţa micilor ecrane.

Aceste rezultate fac parte din studiul “Trăind în Europa”, în cadrul căruia au fost chestionați circa 8.000 de oameni din Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria în luna decembrie 2016.

Comentarii Facebook