TVR intră în insolvență! Șeful Senatului a confirmat informația



Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a confirmat faptul că postul de televiziune național, TVR, va putea intra în insolvență, precizând că Legea de funcționare a televiziunii va fi modificată în procedură de urgență.

Potrivit acestuia, până luni, Senatul va pregăti măsurile legislative necesare pentru ca procedura să poată fi declanșată, potrivit HotNews.ro.

"Până luni voi pregăti pachetul de modificări legislative la legea de funcționare a televiziunii, în așa fel încât această procedură să poată să fie demarată - procedura de insolvență - care apără televiziunea de creditori într-o anumită formulă, cu următoarea mențiune, vreau să fac o mică paranteză - Legea insolvenței poate să ducă, pentru societățile comerciale, inclusiv la faliment - ei bine, voi pune o prevedere explicită, potrivit căreia Televiziunea Publică nu poate să fie declarată în faliment, având în vedere că este o instituție de interes public", a spus Tăriceanu.

Totodată, președintele Senatului a menționat că Legea de funcționare a TVR va fi modificată în regim de urgență.

"Luni, această propunere de modificare legislativă va fi, nu pot să spun că am convingerea, dar am speranța că este susținută de un larg spectru politic. Va fi depusă în procedură de urgență și sper cât de repede să putem realiza aceste modificări încât să ușurăm situația", a adăugat Tariceanu.

Comentarii Facebook