Top 5 metode de pregătire a tenului pentru bronzat


Vara, sezonul bronzului și al zilelor de concediu în care nu ai altceva de făcut decât să stai în șezlog și să te bronzezi a sosit. Ceea ce trebuie știut este că expunerea prelungită la soare poate fi extrem de nocivă.

Iată ce trebuie să faci pentru a-ți pregăti pielea de bronz:

Exfoliază

Dacă vrei să te bronzezi frumos şi cât mai uniform ai nevoie de exfoliere. Doar cu ajutorul unui gomaj reuşeşti să elimini celulele moarte, care ar da un aspect neplăcut tenului tău bronzat. Însă, este foarte important să nu-ţi exfoliezi tenul cu o zi înainte de plajă, ci cu cel puţin câteva zile înainte. Astfel, pielea ta nu se va irita după o zi de plajă. De asemenea, bronzul va rezista mult mai mult.

Hrăneşte

Un ten hidratat şi hrănit va căpăta un bronz mult mai frumos şi mai rezistent. Aşa că, înainte cu câteva zile de plajă este bine să apelezi la un program special de îngrijire cu creme puternic hidratante, dar şi măşti hrănitoare.

O mască hrănitoare pentru tenul tău este cea preparată dintr-un gălbenuş de ou, o lingură de miere, o lingură de smântână şi jumătate de banană pasată. Amestecă toate aceste ingrediente până ce rezultă o pastă omogenă. Aplică acest tratament pe faţa curată şi lasă să acţioneze 30 de minute.

De asemenea, nu uita ca după fiecare zi petrecută la plajă pielea ta are nevoie de hidratare. Aşa că, nu te zgârci când vine vorba de loţiuni hidratante pe care să le aplici după fiecare şedinţă de bronzare.

Măşti pentru păr

Atunci când te pregăteşti pentru plajă şi părul tău are nevoie de o îngrijire specială. Mai ales că, pe timpul verii, podoaba noastră capilară tinde să-şi piardă din strălucire din cauza soarelui. Aşa că, apelează cu încredere la măştile naturale dacă vrei să te mândreşti cu pletele tale.

O mască foarte eficientă este una cu un ou şi miere. Pentru preparare ai nevoie de o linguriţă de miere, un gălbenuş de ou şi 3-4 linguri de lapte. Amestecă toate ingredientele bine şi întinde pasta obţinută pe lungimea firului de păr. Această mască se aplică imediat după ce ţi-ai spălat părul şi trebuie să o laşi să acţioneze cel puţin 30 de minute, după care clăteşti bine.

O altă mască foarte eficientă este cea formată din două linguri de ulei de măsline, un gălbenuş de ou şi câteva picături de lămâie. Pasta se aplică pe păr şi se lasă 30 de minute să acţioneze. Este indicat să-ţi acoperi părul cu un prosop. După, se şamponează şi se dă părul cu balsam.

Citește mai departe pe Eva.ro

Comentarii Facebook