TOP 5 ingrediente DEZGUSTĂTOARE din produsele cosmetice


Cum pe ambalajele tuturor produselor de pe piață ingredientele sunt scrise sub numele componentelor chimice, majoritatea consumatorilor nu au idee ce reprezintă defapt acele denumiri. Astfel cei de la odde.com au descifrat câteva dintre cele mai scârboase ingrediente ce pot fi regăsite în produsele cosmetice utilizate de femeile din toată lumea.

1. Parfumurile scumpe conţin dejecţii de caşalot

Ambra este o substanţă de culoare galbenă, ceroasă, care se formează în intestinele caşaloţilor pentru a le proteja stomacurile de obiectele ascuţite pe care le înghit din când în când. Cunoscută drept aurul mărilor, ambra are un preţ foarte ridicat: jumătate de kilogram se vinde chiar şi cu 10.000 de dolari. Caşaloţii fie vomită ambra, fie o elimină alături de materiile facale.

Datorită mirosului unic, ambra este folosită adeseori la parfumurile scumpe, iar unele persoane chiar o mănâncă, fiind considerată o delicatesă.

2. Rujurile conţin insecte strivite

Coşenilele sunt mici insecte care trăiesc pe cactuşii din America de Sud şi Centrală. Femelele se hrănesc cu fructele roşii ale cactuşilor, astfel că produc, atunci când sunt strivite, o vopsea de o culoare roşie foarte intensă.

Vopseaua de coşenile este folosită pe scară largă la producerea de rujuri şi dulciuri colorate. La începutul anului, Starbucks a recunoscut că a folosit vopsea de coşenile pentru băutura Frappuccino Strawberries & Crème, ceea ce a generat un val de proteste din partea clienţilor vegani.

3. Ojele şi rimelurile conţin solzi de peşte

Ojele şi rimelurile cu efect de sclipire conţin guanină, o substanţă cristalină obţinută din solzii de peşte. În industria cosmetică, guanina este responsabilă cu irizaţiile produselor cu efect de scliptire.

4. Produse pentru păr cu spermă de taur

Datorită concentraţiei ridicate de proteine, serma de taur este un ingredient popular în produsele folosite pentru regenerarea părului. Sperma de taur este amestecată cu o plantă denumită Katera, iar rezultatul are un preţ care pleacă de la 100 de dolari.

5. Mâzga melcilor este folosită în cremele de hidratare

Mâzga melcilor este folosită ca ingredient în multe creme de hidratare, pentru că este alcătuită din substanţe care protejează pielea de bacterii şi raze ultraviolete.



sursa: realitatea.net

Comentarii Facebook