TIFF Cluj, comparat de celebra revista Variety cu festivalul Sundance

La a zecea aniversare TIFF celebreaza clasificarea in categoria internationala "A", alaturi de festivaluri precum Cannes sau Berlin.

 

In editia sa electronica de azi, revista americana Variety consacra un material evenimentului de la Cluj, cu titlul "Festivalul Transylvania isi imbunatateste clasificarea".

 

"De la lansarea sa in 2002, TIFF a operat ca o versiune est-europeana a festivalului de la Sundance : un eveniment taios, ambitios si nepretentios care prezinta tineri regizori din intreaga lume in vechiul oras romanesc Cluj" mentioneaza articolul din Variety.

 

"Odata cu deschiderea in doua orase, Cluj si Sibiu, festivalul va avea statutul de eveniment categoria "A", dupa ce a fost reclasificat de organizatia internationala FIAPF la inceputul acestui an. 

 

Noua clasificare plaseaza Transylvania in aceeasi arena ca si Berlin sau Cannes, cu mandatul specific de a difuza premiera intaiului sau al celui de-al doilea film al unor regizori noi, dar si de a aduna cele mai bune pelicule din cinematografia romaneasca" se mai arata in articol.

 

Vezi aici intregul material din Variety

Comentarii Facebook