TIFF Cluj: Ziua HBO, joi, 8 iunie. Vezi programul!

Ziua HBO aduce in atentia publicului, joi, 9 iunie 2011, doua productii originale HBO Films: Doctorul Moarte si O relatie speciala.

 

Filmul Doctorul moarte, in regia lui Barry Levinson, este prezentat de la ora 15.30 la Cinema Florin Piersic. "Doctorul Moarte este un film biografic despre Jack Kevorkian (Al Pacino), doctorul care a uimit lumea atacand frontal dezbaterea viata-moarte cu a sa "masina a milei". El incepe o cruciada pentru a oferi ceea ce considera o optiune umana si demna pentru bolnavii in faza terminala - sinuciderea asistata. Kevorkian incepe sa-si ofere serviciile de "consiliere intru moarte" unei clientele recunoscatoare si tot mai numeroase, ceea ce atrage atentia procurorului local. Provocator, incapatanat ai complex, Jack ajunge sa riste tot din dorinta de a schimba legile in vigoare si de a pune sub semnul intrebarii atitudinea societatii cu privire la dreptul de a muri", spun organizatorii TIFF despre film.

 

Al doilea film original HBO este O relatie speciala, regizat de Richard Loncraine, care este prezentat de la ora 22.00 la Centrul Cultural Francez. "In 1992, Tony Blair, liderul Partidului Laburist, merge in SUA si este impresionat de viziunea politica a presedintelui Bill Clinton, pe care o foloseste sa-si restructureze partidul. Doi ani mai tarziu il vede din nou pe Clinton, iar acesta ii prevede ca va ajunge premier. Astfel incepe asa-zisa "relatie speciala" intre cei doi, care va da semne de deteriorare cativa ani mai tarziu", spun organizatorii TIFF. Din distributia filmului fac parte Dennis Quaid, Michael Sheen si Adam Godley.

 

Intrarea la cele doua productii HBO este gratuita, dar este necesara colectarea unui bilet cu valoare zero de la orice casierie TIFF.

 

Tot in cadrul Zilei HBO, la Meeting Point, de la ora 16.30, va fi lansat pe DVD documentarul Lumea vazuta de Ion B, in regia lui Alexander Nanau.

Comentarii Facebook