TIFF 2011: 1.000 de oameni au vizionat filmul "Odessa in flacari" in curtea castelului Banffy. Organizatorii au adus scaune din sat VIDEO


Peste 1000 de persoane au vizionat marti seara in cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) filmul "Odessa in flacari", la Castelul Banffy din Bontida.

Cinefilii s-au adunat in curtea castelului inca de la ora 20.00. Directorul TIFF, Tudor Giurgiu, a fost impresionat de prezenta mare si a spus ca a trebuit sa mai aduca scaune din sat pentru a face vizionarea una de cinci stele.

"Am reluat traditia prezentarii de filme la castelul Banffy. Este un loc incarcat de istorie care se renoveaza an de an si arata tot mai bine. Prezentam filmul "Odessa in flacari". E un clasic al cinematografului italian premiat la Venetia in 1942, cu un scenariu scris de un roman, de Nicolae Chiritescu, care a scris Gaitele. Ma bucur foarte mult ca e plin de lume. Nu ma asteptam sa ne punem problema de unde mai aducem din sat niste scaune si paturi. E o seara placuta. Vom reveni an de an", a spus Tudor Giurgiu.

Filmul "Odessa in flacari" a fost premiat in 1942 si a fost considerat pierdut, dar, in urma cu cativa ani, o copie pe 35mm a fost gasita in arhiva Cinecitta si a fost restaurata.

Filmul o are in rolul principal pe cantareata de opera Maria Cebotari, care joaca rolul Mariei Teodorescu, o cantareata de opera prizoniera in Chisinau, dupa ce Rusia invadeaza orasul 1940.

 

Vezi si...

TIFF Cluj: Vezi programul zilei de miercuri

TIFF 2011: Ziua Maghiara e miercuri, 8 iunie - VEZI programul

Comentarii Facebook