TIFF 2012 - Filmul "Despre oameni si melci" deschide festivalul in Piata Unirii


Premiera absoluta a celui de-al doilea lungmetraj regizat de Tudor Giurgiu, "Despre oameni si melci", va deschide cea de-a 11-a editie a TIFF, pe 1 iunie, in Piata Unirii din Cluj.

"Despre oameni si melci" relateaza povestea unui grup de muncitori care lucreaza intr-o fabrica aflata in faliment, in Romania de la inceputul anilor '90. Totul se schimba cand unul dintre baieti gaseste o solutie inedita menita sa-i salveze colegii de la somaj si sa scoata uzina din faliment.

Spectatorii se vor bucura de prestatia unor actori romani indragiti precum Andi Vasluianu, Dorel Visan, Monica Birladeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crisan, Ion Grosu, Clara Voda sau Alina Berzunteanu, dar si de interpretarea renumitului actor francez Jean Francois Stevenin si a fiului sau, Robinson Stevenin. Jean Francois Stevenin a avut roluri importante in filmele unor regizori precum Francois Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy sau Jean-Luc Godard si a jucat pentru prima data intr-un film romanesc.

Scenariul ii apartine jurnalistului Ionut Teianu, mutat  in Franta din 1991, dupa ce a absolvit Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. Vivi Dragan Vasile semneaza imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului. Despre oameni si melci este o coproductie romano-franceza, fiind produs de Libra Film (Romania) si Agat Films (Franta).

Cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film Transilvania va avea loc intre 1 – 10 iunie la Cluj-Napoca. O a sasea editie se va desfasura la Sibiu, intre 13 si 17 iunie.

Comentarii Facebook