TIFF 2012 - Comedia de succes "Starbuck" va inchide festivalul, in 10 iunie


Comedia "Starbuck" (2011) cu cel mai mare succes in box office-ul din Canada va inchide editia din acest an a TIFF -ului, pe 10 iunie.

Starbuck, in regia lui Ken Scott, a avut o asemenea priza la public, incat Hollywood-ul si Bollywood-ul deopotriva s-au grabit sa cumpere drepturile pentru remake-uri in engleza si hindi.

Filmul a fost proiectat anul trecut la Festivalul de la Toronto si a obtinut Premiul Publicului la Palm Springs si la Calgary. La Valladolid, actorul Patrick Huard fost premiat pentru interpretare, iar la Vancouver, Starbuck a fost desemnat Cel mai bun film canadian.

Nominalizata la trei Premii Genie (trofeele industriei de film canadiene), inclusiv pentru Cel mai bun film, pelicula a fost recompensata pentru scenariu si cantec original, dar si cu Trofeul Golden Reel pentru incasarile din cinematografe pe 2011.

Protagonistul lui Starbuck este un barbat de 42 de ani, David (Patrick Huard), care isi traieste viata ca un adolescent iresponsabil. Trece prin probleme cu efort minim si intretine o relatie complicata cu Valerie (Julie LeBreton), o tanara politista. Tocmai cand ea ii spune ca a ramas insarcinata, trecutul lui David iese la suprafata: cu doua decenii in urma a inceput sa-si vanda sperma unei clinici de fertilizare, iar acum descopera ca este tatal a 533 de copii, dintre care 142 au intentat proces pentru a descoperi identitatea tatalui lor, cunoscut in fisele clinicii sub pseudonimul Starbuck.

Scenariul scris de Ken Scott si Martin Petit a fost inspirat, la randul sau, de povestea reala a unui taur devenit aproape o legenda in Canada: in anii 80-90, prin inseminare artificiala, taurul cu pricina a produs mii de progenituri.

Starbuck este cel de-al doilea film regizat de Ken Scott, dupa Sticky Fingers (2009). Ca scenarist, a mai semnat, printre altele, Seducing Doctor Lewis (2003) si The Rocket (2005).

Cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film Transilvania va avea loc intre 1 – 10 iunie la Cluj-Napoca. O a sasea editie se va desfasura la Sibiu, intre 13 si 17 iunie.

Comentarii Facebook