TIFF 2011: Michele Placido a primit Premiul pentru intreaga activitate in fata a 1.000 de cinefili clujeni


Regizorul Michele Placido, cunoscut publicului pentru rolul comisarului Corrado Cattani, a primit, sambata seara, premiul pentru intreaga Activitate acordat unei Personalitati din Cinematografia Europeana.

Distinctia i-a fost inmanata de actrita Monica Birladeanu, in fata a 1.000 de spectatori prezenti in Piata Unirii pentru a urmari cea mai recenta productie semnata de cunoscutul cineast, filmul Vallanzasca.

"Ma simt fericit si onorat sa ma aflu aici, la Cluj, la cea de-a zecea editie a festivalului. Acest ziar, AperiTIFF, a fost primul lucru pe care l-am vazut astazi, cand am coborat din avion, si trebuie sa spun ca, privind fotografia de pe coperta, mi-am dat seama ca, desi am imbatranit, sunt inca un barbat frumos. M-am bucurat sa regasesc in articolul de fond numele Monicai Birladeanu, careia ii multumesc pentru ca mi-a facut cunostinta cu Noul Cinema Romanesc si cu reprezentantii sai", a declarat Michele Placido pe scena din Piata Unirii, in timp ce tinea in mana al doilea numar al AperiTIFF, cotidianul oficial al festivalului, pe care scria "Bun venit, domnule comisar Cattani!".

Michele Placido a tinut sa ii felicite pe reprezentantii TIFF pentru ca au selectat ultimul lui film.

"Vallanzasca e un film pe care multi l-au boicotat in tara mea, deoarece arata ca Italia nu inseamna doar Papa, Berlusconi, Michelangelo si arta, apreciind ca este de datoria cineastilor sa povesteasca istoria tarii, iar impresionantul portret al raului facut de regizor temutului mafiot Renato Vallanzasca dovedeste ca cinema-ul are libertatea de a povesti orice", a mai spus actorul.

Pana acum, premiul pentru intreaga Activitate acordat unei Personalitati din Cinematografia Europeana oferit de TIFF a mai fost primit si de Wim Wenders, Catherine Deneuve, Claudia Cardinale, Franco Nero, Vanessa Redgrave sau Annie Girardot.

Comentarii Facebook