Teatrul Maghiar Cluj a câștigat 3 premii din 3 nominalizări la Gala UNITER


Cea de-a XXI-a ediție a Galei UNITER, organizată de Uniunea Teatrală din România, a avut loc luni, 13 mai, la Teatrul „Vasile Alecsandri” din Iaşi, unde au fost decernate premiile pentru cele mai importante spectacole ale anului 2012 şi nu numai.

În acest an, Teatrul Maghiar Cluj a fost nominalizat prin trei actori, care joacă în spectacolul Hedda Gabler de Henrik Ibsen, regia: Andrei Şerban, și a reușit să câștige tot atâtea premii.

Imola Kézdi a primit premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal pentru Hedda Gabler, Enikő Györgyjakab a primit premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar pentru Doamna Elvsted, iar András Hatházi premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar pentru Judecătorul Brack.

Imola Kézdi a mai câştigat premiul pentru Cea mai bună actriţă în anul 2002, pentru rolul Lea din spectacolul Flacăra albă, flacăra neagră (regia: David Zinder), iar András Hatházi a câştigat premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal, în anul 2007, pentru rolul titular din spectacolul Unchiul Vania (regia: Andrei Şerban). Enikő Györgyjakab primeşte pentru prima oară Premiul UNITER.

Comentarii Facebook