Festivalul Național de Interpretare Instrumentală are loc la Cluj în această lună


Cea de-a doua ediție a Festivalului Naţional de Interpretare Instrumentală – Trompetă - pentru elevi şi studenţi se va desfășura în perioada 27 - 31 mai, la Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” din Cluj Napoca.

Concursul de interpretare din cadrul festivalului se adresează tinerilor elevi şi studenţi instrumentişti – trompetişti, din toate formele de învăţământ și are ca scop stimularea şi capacitarea acestora, promovarea tinerelor talente, precum şi cunoaşterea de către aceştia a celor mai valoaroase creaţii româneşti şi universale.

In deschiderea oficiala a festivalului, precum si in cadrul galei laureatilor, vor sustine microrecitaluri elevi ai Liceului de Muzica „S.Toduta” din Cluj-Napoca si studenti ai Academiei de Muzica „Gheorghe Dima” Cluj Napoca.

Juriul concursului va fi alcătuit din personalităţi artistice remarcabile ale învăţământului muzical universitar din Bucureşti, Timişoara şi Cluj–Napoca, printre care Maestrul Florian Lungu, Emil Bâzgă, Sergiu Cârstea si Gheorghe Mușat.

Festivitatea de Premiere şi Gala Laureaţilor vor avea loc în data de 30 mai, 2013, ora 16,00, în Studioul de Concerte al Academiei de Muzică ,,Ghoerghe Dima” din Cluj Napoca.

Comentarii Facebook