Teatru la SALINA TURDA: Iona de Marin Sorescu. Totul despre bilete și program

 

Spectacolul ”Iona”, de Marin Sorescu, va fi jucat în SALINA TURDA, la circa 200 de metri sub pământ.

 

Spectacolul s-a născut în urma întâlnirii dintre un text excepţional, creaţie a celebrului scriitor Marin Sorescu, şi un spaţiu inedit, lacul de sare, din adâncul Salinei Turda. Producţia Teatrului Sala Mică în parteneriat cu Salina Turda, este un proiect cultural inedit şi a avut ca obiectiv principal, crearea unei forme estetice cu un mesaj puternic, în contextul cultural clujean, prin explorarea şi exploatarea unui spaţiu turistic, care devine un cadru perfect pentru un text excepţional al darmaturgiei româneşti.

 

Iona e  poezie pură, Iona  parcurge un spaţiu iniţiatic şi revine în lume, poate tranformat, poate capabil de a se raporta la ceilalţi, altfel”, a declarat regizoarea Mihaela Panainte.

 

Un proiect curajos şi incitant, o provocare frumoasă. Pentru mine acest drum către spectacol a dezvăluit o triplă întâlnire: cu regizoarea Mihaela Panainte - un animator de teatru talentat, care aduce un aport viu şi extrem de original în peisajul teatral românesc; cu textul lui Marin Sorescu - o tulburătoare adâncime, o complexitate ameţitoare a sensurilor şi o mare confruntare pentru orice actor; iar cea de-a treia, cu spaţiul acesta fenomenal din adâncul salinei, care se potriveşte perfect textului”, a spus și actorul Florin Vidamski.

 

Mihaela Panainte a devenit cunoscută în spaţiul teatral, atât ca animator al Teatrului Sala Mică, cât şi pentru montarea sa cu Scaunele de Eugen Ionesco, jucată la Fabrica de Scaune Antares. Regizoarea a montat, de curând, o altă piesă ionesciană, Noul locatar, la Teatrul Municipal din Baia Mare.

 

Florin Vidamski a studiat actoria la Cluj. A jucat în teatrele din Cluj, Târgu Mureş şi Sfântu Gheorghe – unde din 2007 până în 2009 a fost directorul teatrului.  A lucrat ca profesor în Germania (Burghausen) la Academia Athanor condusă de reputatul regizor David Esrig, urmând să-şi susţină anul acesta teza de doctorat ”Drumul spre spectacol prin Metoda David Esrig” la UNATC Bucureşti. A jucat în câteva spectacole antologice regizate de Radu Afrim, între care Trei surori.

 

Spectacolele vor avea loc în 15 şi 16 februarie 2014, ora 18.00, Salina Turda - intrarea Salina Durgău (Aleea Durgău, nr. 7). Rezervări bilete: 0364 260 940 (între orele 9.00 - 17.00) sau biletmaster.ro. Preţ bilet 40 RON,  20 RON  pentru studenţi şi elevi.

 

Organizatorii pun autocare la dispoziţia spectatorilor (Cluj - Salina Turda şi retur), iar costul transportului este de 14 RON (dus-întors). La rezervarea biletului, vă rugăm, să anuntaţi rezervarea locului din autocar. Autocarul va pleca la 17.30 de la Teatrul Naţional Cluj-Napoca - intrarea actorilor (în spatele teatrului). 

Comentarii Facebook